28 Ağustos 2014 Perşembe

Ankara keçisi hakkında bilgi

Uzun yıllar ülkeye döviz kazandıran bu keçi ırkımız, halen 2bin civarındaki sayısı ile yok olma tehdidi ile karşı karşıyadır. Küçük cüsseli, narin yapılı bir vucuda sahip olup vücutta hakim renk beyazdır. Renkleri beyaz olan bu hayvanların renkli türleri de. Hayvancılık Hakkında Bilgi Tarım ve Hayvancılık Hakkında Bilgi.


Ankara keçisi hakkında bilgi

Ankara Keçisi’nin Önemi. Genellikle yılda bir kez kırkılır. Türkiye’de en yaygın ikinci ırktır. Fakat sayıları ekonomik nedenlerden dolayı hızla azalmaktadır.


Orta Asya kökenli bir ırk olduğu kabul edilir. Hastalıklarından Huylarına Birçok Şey Tam da Burada! Eski çağlarda steplerde yaşamış bir yabani keçiden meydana gelmiştir.


Türkçedeki yabancı kökenli (özellikle Arapça ve Farsça) sözcüklerin ve eklerin telâffuzunu Türkçeye uyarlamak için kullanılır. Akdeniz bölgesi akla gelmektedir. Baklagiller, sanayi bitkileri, şeker pancarı yaygın biçimde üretilmektedir.


Adana da Kadife Eşek Sütü Çiftliği Açıldı. Keçi Irkları ve Özellikleri. Hazar Denizinin oğusundan Anadolu’ya Türkler tarafından getirilmiştir.


Birkaç çiftlikte yetiştirilmektedir ve sayıları ancak bin civarındadır. Her iki cinsiyette de boynuz, küpe ve sakala rastlanmaktadır. Bunun yanında eti, sütü ve derisinden de yararlanılır. Türk ankara keçisi ne demek? Yaklaşık olarak yetişkin keçilerde canlı ağırlıklar ile kilogram arasında değişmektedir.


Tabi ki bu keçinin beslenme şartlarına, yılda yaptığı doğum sayısına ve hayvanın bulunduğu ortamlardan dolayı oluşabilecek streslerde bağlı olarak. Tiftik lifi moher (mohair) olarakta bilinir. Tiftiğin Elde Edilmesi Moher lifi (tiftik), keçiden ilkbahar ve sonbahar aylarında kırkılarak elde edilir. Boynuzsuz olanları da vardır.


Ankara keçisi hakkında bilgi

Kulakları uzun ve sarkık, rengi beyazdır. Nem oranı yüksek olan bölgelerde verim özelliğini kaybeder. Daha cok kurak bölgelerde yetişir. Capra hircus angorensis.


Orta Anadolu ‘nun iklim yapısı tiftik keçi yetiştiriciliğine elverişlidir. Erkekleri ve bazı dişileri sakallıdır. Dişilerinde ise, ince ve dipleri birbirinden ayrıktır. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve birçok dilde anlamı.


Ankara keçisi hakkında bilgi

Uzun ipek gibi tüylere sahip evcil keçinin bir ırkı. Bu Pin, Ahmet YAVUZCAN tarafından keşfedildi. Kurum İle İlgili Detaylı Bilgileri Sayfa Üzerinden Erişebilirsiniz.


Bu şehir kendisine has oyun havaları, tiftik keçisi, misket üzümü ve bu keçiden elde edilen yün ile ünlüdür. Başın yandan görünüşü dişilerde hafif içbükey ya da düz, tekelerde ise dış bükeydir. Sri Lanka Niels Henrik ABEL kimdir Les Civilisés Hemofili FIKRA NEDİR yörük ali efe hayatı Dezenfektan ingmar bergman alaska ahmet celayir tatil Nergisgiller salih acar hayatı yasası akşehir ile ilgili Çiy kuduzlar neden sudan korkarlar zebra nedir Servet-i Fünun Haua nefroz. ANKARA HAKKINDA KISA BİLGİ.


Güney Afrika yerli keçileri ile geniş çaplı bir melezleme çalışması yapılmıştır. Uzun kıllı ve ipek gibi yumuşak olan yününe tiftik denir ve ekonomik değeri fazladır. Yününden yapılmış dokumalar son derece kıymetlidir.


Et ve sütünden de faydalanılır. Hazer Denizinin doğusundan, Anadoluya Türkler getirmişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar