18 Kasım 2014 Salı

En güzel kuranda geçen isimler

Yeni doğan çocuğuna güzel isim vermek, her Müslüman anne ve babanın en mühim vazifelerinden biridir. Dünyada ve ahirette herkes ismiyle çağrılacağından dolayı çocuğa güzel anlama gelen isimleri vermek gerekiyor. Bu anlamda bir Müslüman ebeveyn çocuğuna nasıl bir isim verebilir? Kur’an’da geçen isimler nelerdir?


Kuranı Kerimde Geçen En Güzel İsimler. Blogger tarafından desteklenmektedir. Bebeğinize isim bulma konusunda kararsız mısınız? O zaman doğru yerdesiniz!


Dinimizde evladın anne baba üzerinde çeşitli hakları vardır. Bu haklardan biri de anne babanın evladına güzel isim. OZGAN-Öne geçen, kazanan, başarılı. Kuran-ı Kerimde Yer alan erkek bebek isimleri kız bebek isimleri ve anlamları Seçilebilecek koyulabilecek adlar.


Kuran’da geçen erkek çocuk isimleri. Peygamber aleyhisselam bizzat kendisi isim koymuş ve önemini ümmetine bildirmiştir. Elyesa Lut eyyub harun ishak eyyub süleyman zekeriyya yahya ilyas ibrahim bunlar var birde ALLAH ın isimlerinin önüne “abd-u” eki getirilerek isimler oluşturulabiliyor. ADL AFÜVV AHİR AHKAM-ÜL. Bilinçsiz isim koymayınız.


En güzel kuranda geçen kız bebek isimleri a harfi. Merhabalar hocam oğlum olacak ve Doruk ismi koymak istiyoruz. Iyiaksamlar benim ismim Necip ve bir olgum olcak allahın izniyle ve ilk çocuğum dur kuranda geçen güzel bir isim önerirsiniz rica etsem.


Burada sayacağımız isimler dışında başka bir isim yoktur şeklinde anlaşılmamalıdır. Biz sadece birkaç örnek vermeye çalışıyoruz. Elbette ki daha birçok ismin konulması uygun olabilir. Aleyna “üzerimize” anlamına gelmektekdir. Kurban Bayramı kutlama mesajları ve sözleri burada!


Karşılık beklemeden yapılan iyilik anlamına gelir. Allah’ın isimlerinden biridir. Yeni doğan kız bebeğiniz için en güzel kuranda geçen kız bebek isimleri ve anlamlarını sayfamızda hazırladık. Birbirinden farklı anlamı ve güzel anlamı olan kız isimlerinden beğendiğinizi kızınıza gönül rahatlığıyla koyabilirsiniz.


En güzel kuranda geçen isimler

Ayrıca merak ettiğiniz ismin anlamını da sitemizden öğrenebilirsiniz. Etiket: kuranda geçen isimler. Tanrıya Yalvaran, Dua Eden. Ar) Er Sabırlı Dönen, pişman olan.


Bugün dine uygun erkek ismini sizler için derledik. Bunların arasından güzel bir tercih yapabilirsiniz. Ali, ismi ulu, yüce ve yüksek mertebeli kişi anlamına gelmektedir. Sevgili anneler ve babalar bebeğiniz için çift isim arıyor ve bulamıyorsanız. Sizler için yepyeni bir uygulama geliştirdik.


En güzel kuranda geçen isimler

Kuranda geçen erkek isimleri a dan z ye. EZGÜ: (Tür.) - Makam, hava. Erkek ve kadın adı olarak kullanılır. Buradasınız: Anasayfa Kelime en güzel kuranda geçen isimler en güzel kuranda geçen isimler. KUR’AN’DA GEÇEN İSİMLER.


Ben Rana ve Eslem isimlerini çok beğendim. Halim, selim güzel huylu kimse. Merve Cinsiyet : Kız Mekke’de bir dağın adı olup hacılar, Merve ile Safa arasında Sa’y ederler yani defa gidip gelirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar