27 Kasım 2014 Perşembe

Gazete tatlısı

Gazete tatlısı

Gazete Tatlısı Tarifi Yapılışı. Bu tatlı adını şekil verirken gazete kullanılmasından alır. Ancak o şekilde biraz daha bekletmeniz gerekiyor kuruması için. Elde edilen karışıma kabartma tozu ve kontrollü olarak, azar azar un ilave edilip, yoğrulur.


Eğer fazla yapmak istiyorsak ölçüleri iki kat yapabiliriz. Yumurtamızı yoğurdumuzu ve yağımızı sirkemizi atıp unumuzu yavaş yavaş ilave edip hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz. Hamurdan bezeler hazırlayalım ve un serpili tepsiye dizip dakika dinlendirelim. Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır Malzemeleri ve Tarifi - Duration: 23:10. Sitenin tüm hakları saklıdır.


Adı duyulduğunda nasıl bir tatlı diye düşündüren ama tadıyla harikalar yaratan şerbetli tatlılar arasında favori yaratacak bir tatlı olan gazete tatlısı bir kere tadına bakıldığında mutfakların vazgeçilmezi olmaya aday olmuş bir tatlıdır. Konu etiketleri: gazete tatlısı, gazete tatlısı tarifi, gazete tatlısı yapılışı, gazete tatlısı nasıl yapılır, gazete baklavası nasıl yapılır, gazete tatlisi, gazete tatlısının yapılışı, gazete baklavası. Ev yapımı nefis gazete baklavadan daha önce yedinizmi? Sizde bu harika baklavadan yapabilir hazırlarından uzak durabilirsiniz mutlaka deneyin derim. Tarif Gönder İletişim Kayıt Ol veya Giriş Yap.


Gazete tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi. Aslında bu tatlı tarifi de bildiğiniz baklavaya benzer. Hatta bazı yörelerde buna gazete baklavası adı takılmıştır. Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Fadime Elbay oldu. Bu nedenle gazete baklavası olarak ta anılır.


Bizde sizleri değişik ve çok lezzetli bir tarif hazırladık. GAZETE TATLISININ YAPIMI: Malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur. Bezeye ayrılarak yarım saat dinlendirilir. Un ve nişasta karışımı ile parşömen kağıdı inceliğinde açılarak oklavaya sarılarak büzülür. Sonrasında oklavadan çıkarılarak gazetenin üzerine yavaşça açılarak ceviz içi serpiştirilerek gazetenin iki ucundan tutarak ortaya doğru sallayarak rulo.


Kevserin Mutfağından gazete tatlısı tarifleri, püf noktaları ve bilmeniz gereken her şey. Türk tatlısı, hele de bayram tatlısı denilince akla baklavadan başka bir şey gelmez. Bu sene bayram tatlısını ne yapsam diye düşünürken kendi ellerimle baklava yapmaya karar verdim. Bayramda ailemin yanına giderken hazır almaktansa kendi hazırladığım tatlımı götürmek istedim. Memleketim Sivasın en güzel tatlısı olan gazete baklava tarifimi yaptım.


Görüntüsü kadar lezzeti de nefis olan gazete baklavası tarifimi sizlerde yapmak isterseniz fikir olsun. Kızartılarak yapılan mafiş tatlısı rumeli kökenli bir tatlı olduğu düşünülmektedir. Baklavaların üzerine döktüğünüz yağın kızgın olması baklavanızın daha lezzetli olmasını sağlar. Yağınız az ise biraz daha yağ ekleyerek ocakta 3-dakika kızdırıp, sonradan tamamının üzerine döküp, fırına verebilirsiniz.


Bu yüzden bazıları bunu gazete baklavası olarak ta söyler. Bayramların klasikleşmiş en sevilen tatlıları arsında olan baklavanın farklı çeşitleri yapılır. Bugün sizlere değişik ve çok lezzetli olan bir baklava tarif hazırladık.


Bu adı alması gazetenin üstünde bekletilmesinden ve gazete kullanılarak rulo yapılmasındandır. Dizinde yerli, günlük, konulu tüm gazeteleri bulabileceğiniz gibi önemli yabancı ülke basınlarına açıklamalı bağlantılara ulaşabilirsiniz. Dizin tamamıyla ücretsiz hizmet vermektedir. Tüm hamur malzemeleri yoğrulur.


Yumuşak bir hamur elde edilir. Nişasta ve un karıştırılıp açma işlemine geçilir. Baklava benzeri olan bu şerbetli tatlıyı beğeneceğinizi düşünüyoruz.


Tokat civarında yetişen enfes yerli Ceviz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar