24 Kasım 2014 Pazartesi

Herkesle iyi geçinmek mümkün mü

Herkesle iyi geçinmek mümkün mü

Yani bir de herkesle iyi geçinmek mümkün mü dür, sorusunu sorarsınız kendinize! Hem iyi geçinme derken, ille de her önünüze gelenle can ciğer kuzu sarması olacaksınız demedik ya! Mümkün diyorsanız açıklayın nasıl mümkün olacağını. Cevap: Efendim, ilk bakışta sizin gibi düşünenler de olabiliyor demek ki. Görüldüğü gibi iyi geçinmeye yüklenen anlam “ herkesle iyi geçinmek mümkün mü dür?


Bu nedenle “iyi geçinme” kavramına kitabın amacına uygun ve günlük yaşamda kullanışlı bir tanım bulunması gerekmektedir. Herkesle iyi geçinmek mümkün mü dür ? Zor insanları ve onlara ana başlık altında toplamak mümkün. Agresif İnsanlar: Saldırgan davranışlar içinde bulunana sakin bir şekilde kendinizi ifade edin ve saldırgan tavırlara emin bir şekilde karşılık verin. HERKESLE İYİ GEÇİNMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR. Rabbânî bu sözleri ile herkesle iyi geçinmenin mümkün olmadığını, hak yolda olanların bir şekilde kınama ve eleştiriye maruz kalacaklarını, böyle durumların da Hak âşıkları için üzüntü kaynağı değil, sevinç vesilesi olacağını ifade etmiştir.


Yani, hep tatlı dilli ve güler yüzlü olmalıdır. Bu tip insanları hiç anlamam ya hatta sinir oluyorum sürekli bir melankoli içerisinde sürekli dertli vs vs nedir bu ya insanın enerjisini sömüren içini karartan şeylerden uzak dur ve. Diğer konusu altında soruldu.


Türkiyenin Bilgi Paylaşım Portalı. Bütün ailesi ve akrabaları ile iyi geçinmek durumunda değilsiniz, aranıza size özgürlük alanı tanıyacak bir mesafe koyun. Bu günleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehriniz (Mekke) nasıl mübarek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız da öyle mukaddestir, her türlü tecâvüzden. Peki ya, bu tablo içinde karakter özelliklerinin nasıl bir yeri vardır, hiç düşündünüz mü? Dolayısıyla, kimsenin farklı bir maaş pazarlığı yapması mümkün değildir, herkes eşit şartlarda performansı oranında para kazanmaktadır.


Yüce dinimiz İslamiyet Müslümanlarla olan ilişkilerde sevgiyi, gayri Müslimlerle olan muamelemizde ise adaleti öne çıkarır. Tüm insanları sevemeyiz ama herkese karşı adil olmakla yükümlüyüz. Elde ettiğiniz sonuçları sizden sonrakiler için bilimsel literatür ile paylaşmanız gerekiyor.


SCI olarak tanımlanıyor. Kısa sürede arkadaş ve güven kazanmak. Her zaman sonuna kadar uyum sağlamanız mümkün değil ancak doğru yerde aykırı olmayı. Bu dönemde hayata yeni atılır, geleceğe dair planlar kurarız. Gelecekle ilgili planlarımızın gerçekleşmesi için bu zaman diliminde olabildiğince az hata yapmamız gerekir.


Ben hayret ettim duyunca, herhalde siz de hayret edeceksiniz. O adam iyi değil, o adam münafık. Araf kardeşim hem iş yerind ehem evde sorun olduğuna göre yanlış bir davranışta mı bulunuyorsun neden kavga ile iş sonlanıyor.


Herkesle iyi geçinmek mümkün mü

Kendime ve diğerlerine karşı adaletli oluyorum. Terapideki uygulamaları, günlük yaşantıma aktarıyorum, güzel sonuçları yaşıyorum. Mustafa Kemal bir köprüden geçiyor ve herkesle iyi geçinmek durumunda.


Kürtlerle iyi geçiniyor. Hayvan, Nebat, Mâden, Cema Mü’min, gayri mü’min kim olursa olsun herkesle, her şeyle güzel geçinmek, güzel muamele yapmak, her mü’minin ALLAH’a karşı borcu ALLAH’ın da her mü’minde hakkıdır. Bu iyi veya kütü huylar ve bunların tatbiki, şerefli bir ilimdir, her mü’min bundan sorumludur. Mardin’deki Süryaniler uzun süredir mülk sorunlarıyla boğuşuyor, kiliselerinin, mezarlıklarını tapularını tekrar elde etmeye çalışıyor. Uygar Gültekin Mardin Midyat’taydı.


Sorunları yerinde dinledi, köylerine geri dönenlerin hikayelerini kaleme aldı. Bu sebeple oyun ve eğlence konusunda ölçülü hareket etmek, meruiyet ve cevaz sınırlarına dikkatle riâyet etmek gerekir. Ya iyi arkadaş cümleleriyle veya “şöyle yaparız birlikte, şunu yaparız” cümleleriyle… Veya çeşitli hediyelerle yaparlar bunu. Başkasının hayalinin rotasında, sizin olmayan bir yolda yürür hale gelirsiniz.


Bu durumdan uzaklaşmak için öncelikle, herkesle iyi geçinmek zorunda olmadığınızı anlamalısınız. Muhtar olarak herkesle iyi ilişkiler kurmak zorunda, iyi geçinmek zorunda, kısacası idarecilik vasfının olması gerekir. Bekçi götürdü mü köy muhtarlığı ceza keserdi, ayrıca taa köyden geri getirmek de vardı.


Gülen cemaati net olarak kaç kişi? Bilmiyorum ama bugün itibarı ile böyle birşey mümkün değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar