17 Kasım 2015 Salı

Antakya nasıl bir yer

Ama Araplık var bizim sülaledede fakat biz onlardan farklıyız. Orada gezilecek pek bir yer yok” cevabını alıyorum. Yine de size iyi bir rehber oluşturayım diye düşüyorum yola. Evin odalarında sergilenen bitkilerin hangi sağlık sorunlarına iyi geldiğini de sergi alanında görmeniz mümkün.


Hafızanıza kazınacak, derin izler bırakacak büyülü bir yer. Ama özelliği, hikâyesi olan bir kent. Buraya bir kere getirdiğimiz insanlar yine gelmek istiyor. Dünyanın en büyük ikinci.


Binlerce insanın ölümüne sebep olmuştur. Otelin arkasında yer alan bir ecza deposu aslında şifa deposu demek daha doğru olacak her derde deva mamülleri. Dağın eteğinde kayalara oyulmuş bir kilise. Katolikler için bir nevi hac yeri. Nüfusu da milyon 5bin civarındadır.


Antakya nasıl bir yer

Değirmenlerin bir kısmı Memlük döneminden kalmaydı. Nihayet Çiğdede Mahallesi sınırlarında denize yakın bir yer belirlendi. Hatay, bir ilimizin adıdır. Bu kez de Samandağ halkı,.


Kurtuluş Caddesi’nde bulunan kilise, ufak bir manastır konumunda. Bu iki ilçe arasında Asi Nehri geçmektedir. Selçuklu tarzını anlatır. Tonozlu ve düz çatılıdır. Antakya’da bir bedesten vardı ve bu yapı.


Ayrıca tesiste restoran, çok amaçlı salon da mevcuttur. Türkiye’nin en güzel şehirlerine komşu bir şehirdir. Tarihi bir geçmişi olan bu çarşı günümüzde de hala geçerliliğini korumaktadır. Yapılan büyük alışveriş merkezlerine karşın halkın bir çoğu hala çeşitli ihtiyaçlarını bu çarşıdan gidermektedir. Ciddi kahvaltılık çeşitliliğine sahip.


Plan, program hazırlarsınız. Doya doya tadını çıkarayım diyerek. Kent, Amik Ovası’nın güneybatı kıyısında, Önasya’nın üç önemli yolunun birleştiği ve bu yolların Akdeniz’e yönlendiği noktada yer aldığı için zengin bir geçmişe sahip. Böyle bir kaç yer var benim için. Hep kafamın bir kenarında ama bir türlü denk düşürüp gidememişimdir.


Antakya nasıl bir yer

Herkesin bu zengin topraklarda, kendisine yakın hissettiği veya lezzetlerine hasta olduğu bir yer mutlaka vardır. Hoş nezih bir yer özellikle aksamlari harika oluyor. Hizmet biraz zayif ama buraya benzer alternatif bir yer yok bence. Biz girdiğimizde personelin biri , bizden önceki müşteriye küfrederek patronuna dert yanıyordu.


Dogu yönündeki daglar üzerine oturan duvarlari arsin yüksekligindedir. Hristiyanlar için oldukça önemli bir yer. Yine aynı cadde üzerinde yakın bir yerde buradan görülmese de bir havra mevcut. Doğal bir mağara iken kiliseye dönüştürülen bu yapı, dünyada sayılı tarihi eserler arasında yer almaktadır. Saint Pierre Kilisesi’nin dünyadaki ilk kilise olduğu kabul edilmektedir.


Antakya nasıl bir yer

Bir çeşit korungan müze olurdu, ama 2odalı bir çeşit korungan yıldızlı otel olur mu arkadaşlar ? Ancak Otel ticari bir kuruluştur ve paha biçilemeyecek bu arkeolojik alan üzerinde yer almasının yaratacağı değer kamusal bir değer olmasına rağmen paydaşı kamu, yani bizler değiliz. Camii’nin altında, İsa’nın havarilerinden Pavlos, Yuhanna ve Şem’un mezarları, ve de onlara ilk inananlardan birisi olarak şehit olan Habib-i Neccar’ın türbe mezarı yer alıyor. Tarihi mekanlarda çok özel bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenler için hazırlanmış butik otellerde geçmişi ve bugünü aynı anda yaşıyormuş hissiyatı oluşuyor.


Kırıkhan’ın kuzeyinde Alaybeyli Köyünün hemen önünde yer alan bir tepe ve Darbısak Kalesinin içinde yer alır. General Şükrü Kanatlı kiralık daire fiyatları bir yılda yüzde 32.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar