19 Kasım 2015 Perşembe

Yabancı eş anlamlısı

Bazı kelimesinin eş ve yakın anlamı, anlamdaşı Birtakım, Kimi, Arada Bir, Ara Sıra, Kimi Zaman, Ayrım, Bazen. Ulay kelimesinin eş ve yakın anlamı, anlamdaşı Devam. Yabancı kelimesinin eş anlamlısı nedir ? Okunuş ile yazım açısından farklı ama anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Daha önce belirlenmiş saatlerde saat boyunca,yabancı ve Türk İngilizce öğretmenleriyle İngilizce konuşma,okuma ve pratik yapma fırsatı.


Deniz kabarmasına ne ad verilir? Bulgaristan Cumhurbaşkanı kimdir? Gülsena isminin anlamı nedir? Böbrek yetmezliğinin tıp dilindeki adı nedir? Listen kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?


Acemi kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı. Dayamak kelimesinin eş ve yakın anlamı,. Eş anlamlı sözcükler birbirlerinin yerine kullanılabilir. Eğer bir dilde aynı anlama gelen iki sözcük varsa bunlardan birinin yabancı dilden alındığını unutmayınız. Aradığınız kelimenin eş anlamlısı karşınıza çıkacaktır.


Ayrıca sözlükte yer alan harf butonlarına tıklayarak ilgili harfteki tüm eş anlamlı kelimeleri listeleyebilirsiniz. Eş Anlamlı Sözcükler – Eş Anlamlısı – Örnekler). Bu nedenle anlamdaş sözcüklerden biri Türkçe, diğeri.


Alfabetik eş anlamlı kelimelerin tümünü burada bulabilirsiniz. Bir sözcüğün eş anlamlısı kullanıldığı cümleye göre değişmektedir. Bu kelimeler birbirlerini yerini tutabilir, bu yüzden bulmacalarda bazen aradığınız kelimeyi. Yerli kelimesinin zıt anlamlısı yabancı, ecnebi kelimeleridir.


Yabancı eş anlamlısı

Yerlinin eş anlamlısı domestik, durağan, evcil, otokton sözcükleridir. Yerli sözcüğünün zıt anlamının (Yerlinin karşıt anlamlısının) doğru olmadığını düşünüyorsanız lütfen yorum yazarak bize bilgi verin. Anlamı” başlıklı yazımızda Müzik nedir, Müzik ne demektir, Müzik kelimesinin tanımı, Müzik kelimesinin eş anlamlısı, Müzik kelimesinin ingilizce karşılıkları, Müzik ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Müzik hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.


Bu tür sözcükler birbirlerinin yerine kullanılabilir. Bilmediği kelimelerin anlamlarını araştırır. Kelimelerin eş anlamlılarını bulur. Oyunla söz varlığı zenginleştirilir. Bazı kelimeler, Türkçenin söz varlığında çok eski zamanlarda bulunmasına ve Türk’ün dil becerisiyle ortaya çıkmasına –yani tamamen millî olmasına– rağmen zamanla unutulup, genellikle yabancı başka kelimelerin gölgesinde kalarak unutulagelmiştir.


Yabancı eş anlamlısı

Dede Korkut‘un hikâyelerinde bile geçen binlerce yıllık öz Türkçe “utacı” kelimesi zaman içerisinde. Ehil kelimesinin zıt anlamlısı cahil, acemi, yabancı kelimeleridir. Ehilin eş anlamlısı cemaat, erbap, eş, sahip, topluluk sözcükleridir.


Ehil sözcüğünün zıt anlamının (Ehilin karşıt anlamlısının) doğru olmadığını düşünüyorsanız lütfen yorum yazarak bize bilgi verin. Bu site kaynak olarak TDK Büyük Türkçe Sözlüğü kullanmaktadır. Ancak Türk Dil Kurumunun resmi sitesi DEĞİLDİR! Sesleri farklı, anlamları aynı olan sözcüklere eş anlamlı (anlamdaş) sözcükler denir. Türkçede söz­cükler arasında eş anlamlılıktan çok, yakın anlamlılık vardır.


Türkçedeki eş anlamlılık, yabancı kökenli sözcüklerden kaynaklanır. Bu sayfada ingilizce Xenophobia türkçesi nedir Xenophobia ne demek Xenophobia ile ilgili cümleler türkçe çevirisi eş anlamlısı synonym Xenophobia hakkında bilgiler ingilizcesi Xenophobia anlamı tanımı türkçe sözlük anlamı veya kelime anlamlarını bulabilirsiniz. UYARI: Her sözcüğün eş anlamlısı olmadığı gibi zıt anlamlısı da yoktur.


Ekşi, kitap, sarı, masa, duvar… UYARI: Fiillerin olumlu-olumsuz biçimleri zıtlık oluşturmaz. Onlar aynı eylemin gerçekleşip. Acı kelimesinin eş anlamlısı nedir? Acı = Elim Örnek: Çok elim bir olay yaşadık. Yaşadığı acının tarifi yok.


Yabancı eş anlamlısı

Makarna acı sosla güzel oluyor. Soru : Doğal kelimesinin eş anlamlısı nedir? Cevap : Doğal kelimesinin eş anlamlısı saf, olduğu gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar