19 Kasım 2015 Perşembe

Izmir gelenek ve görenekleri

Ama İzmir denince akla ilk gelen yöresel lezzetler keşkek, sura, zerde, İzmir köftesi, papaz yahnisi v. Kız istenirken defa isteme tekrarlanır ve kız tarafı 3. Akraba evliliği kesinlikle. Aynı zamanda çağdaş ve gelişmiş bir ticaret merkezidir. Mükemmel denizi plajları ve termal merkezleriyle eşsiz bir yerdir.


Izmir gelenek ve görenekleri

Bildiğiniz üzere İzmir, sanayi ve ticaret bakımından oldukça gelişmiştir. Bu yazımızda Ülkemizin 3. Anasayfa Hakkımızda kir-dugunu-gelinlik-secimi Galeri dugun salonları izmir dugun mekanları izmir dugun videosu izmir dugun pastası secerken nelere dikkat edilmeli. Gelenekleri, Görenekleri ve Yemek Kültürü. Düğün, nişan, törenlerin de yapılan halk oyunları, seyirlik oyunlar köklü gelenek-lerin yavaş yavaş yitirilen yaşama biçimini yansıtır. Ege Bölgesi gelenek ve görenekleri bakımından oldukça zengindir.


Yemek, giyim, kültür, kız isteme, insanlara karşı davranışları ile kendisini göstermektedir. Ege bölgesindeki kültür insan hayatlarına doğrudan etki yaratmaktadır. Dünya üzerine her toplumun kendine has gelenek ve görenekleri bulunmaktadır. Burada üç defa kız isteme için ziyaret yapılırken üçüncü istemede evet yerine genellikle kısmet kelimesi kullanılmaktadır. Bazı gelenek ve görenekler duyduğumuz ilk anda bize oldukça garip gelebilir.


Bizde sizler için en ilginç gelenek ve göreneklerini derledik. Haydi beraber göz atalım. Dünya’nın her yerinde olduğu gibi Adana’da da birçok gelenek görenek bulunmakta. Doğum, ölüm, sünnet, evlenme ve askerlik ile ilgili Adana’ya özgü birçok gelenek görenek bu bölgeyi özel kılmakta. Her ülkenin farklı gelenek ve görenekleri vardır.


Ancak çok fazla aristokrat bir ortamda değilseniz bu konuda endişelenmenize gerek yok. Yani istenirken peşpeşe defa Allah’ın emri deniyor. BSG sitesi olarak Kürt kardeşlerimiz için sayfalarca yazılar yazdık. Onların dillerini siz güzel takipçilerimizle paylaştık.


Türkmenler bölgeye hâkim. Kuzey Kıbrıs’ta nereye giderseniz gidin, mutlaka sıcak bir hoşgeldin ile karşılaşırsınız. Bu karşılama “turist çekmek” için değil, Kuzey Kıbrıs gelenek ve göreneklerinin bir parçasıdır.


Bir kültürün gelenek ve görenekleri törenlerde ve özel günlerde gözlemlenebilir. Bir bölümü Çin kökenli olsa da, Kore gelenekleri, anlatmaya değer ilginçlikte. Bir kere, Kore giysileri çift parça. Korelilerin çift parça giysiyi ters göçler dolayısıyla (Avrupa dan Asya ya) Sibirya yoluyla Kuzey.


Izmir gelenek ve görenekleri

Kasabalarda sokaktaki yabancıya selam edilir. Deve Güreşleri Festivali kalabalık ve coşku dolu bir şekilde yapıldı. Nazilli Belediyesi tarafından 8. Müzik ve halk oyunları İzmir bölgesine dâhildir. Başlıca oyunları: İslâmoğlu Zeybeği, Sallama Oyunu, Uşak Sürmelisi, Köroğlu, Gediz, Konyalı, Tek Zeybek, Çift Zeybek, Genç Ali Zeybeği ve Soğukkuyu Zeybeğidir. Yörüklerin milli mücadeleden beri Atatürk ilkelerinin ve bayrağın savunucusu olduğunu dile getiren Kılıç, gelenek ve görenekleri yaşatmanın boynunun borcu olduğunu ifade etti.


Lazcanın bir dil olduğunu. Evlilikler genellikle görücü usulü yapılmaktadır. Evlenme İsteğini Belirtme Evlenme çağına gelen gençlerin eş seçiminde ailelere önemli görevler düşmektedir.


Izmir gelenek ve görenekleri

Devamında, “bakır nasıl dayanıklı ve de ölümsüz ise bu tapınak da öyle dayanıklı ve kara topraklar üzerinde ölümsüz olsun” denir. Rukiye Akdoğan, HİTİTLERDEN GÜNÜMÜZE GELEN ANADOLU GELENEK- GÖRENEKLERİ ve ÇEŞİTLİ BENZERLİKLER) Aynı gelenek bugün Anadolu’da da devam etmektedir. Polonya’nın en ilginç gelenek ve görenekleri araştırılmış ve ilginç sonuçlar ortaya çıkmış. Araştırmaya göre sürmekte olan en ilginç gelenek ve görenekler genel olarak pagan kültürünün kalıntılarına veya halk geleneklerine dayanıyor.


Bu süreçlerle ilgili çeşitli inanışlar ve pratikler uygulanmıştır. Sarıgerme, Aşı Koyu ve İztuzu plajlarına, dakikalık bir sürede de yaylalara ya da Dalaman Çayı üzerindeki rafting merkezine ulaşılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar