11 Eylül 2018 Salı

Izmir yemekleri boyoz

Boyoz tarifi mi aramıştınız? ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ BOYOZ. Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Formuna dikkat edenler sormadan biz söyleyelim, boyoz kalori değeri adet için 2kcal içerir.


Memleketim diye demiyorum fakat İzmir Pasaportta denize karşı boyoz keyfi bir başkadır. Bugün Saniye Annemiz bizler için evde kolay boyoz yapımı tarifi verecek. Türkiye’nin dört mevsim güzel kentlerinden biri olan İzmir denizi, plajları, tarihi yerleri kadar yemekleri ile de ünlü.


Ege’nin incisi, güzel İzmir’in yemekleri için yola çıkma vakti geldi. Başka yerde bulunmadığı veya hakikisi yapılmadığı için, boyozun gurbetteki. Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun. Havaya yayılan enfes kokusu,damaklarda yayılan lezzeti ve yerlere dökülen parçaları ile yüzlerce yıldır bu topraklarda, eşsiz ege kültürünü yaşatır.


Izmir yemekleri boyoz

Sade ve ıspanaklı türleri ile satılan boyoz, hamuruna karıştırılan tahin ile daha çıtır ve lezzetli hale gelir. Selanikliler İzmir de özellikle paça-çorba kültürünü yaygınlaştırmış. Bu videomda Saniye anne yemekleri kanaliyla ortak bir calisma yaptim, ben size izmirin meşhur boyozunun tarifini veriyorum, saniye Annede Carsadfböreginin tarifin gösterecek.


Neredeyse herkes sabah bir boyoz yer İzmir’de. Yanında yenilen haşlanmış yumurta mis ötesi. Bu boyoz nereden gelmiş peki? Hatta bu konuda da tüm kaynaklar hemfikirmiş. Mutlaka Yemeniz Gereken Yiyecek.


Seveni kadar sevmeyeni de meşhur olan boyozu İzmir’e geldiğinizde mutlaka denemelisiniz. Siz siz olun, İzmir’e geldiğinizde ev yemekleri. Gezilecek Yer ve İzmir’de Gidilecek Yerler isimli yazılarımı sizinle paylaşmıştım. Vazgeçilmez Olan Lezzeti. Roladen - Fileto Et Sarma Tarifi Kerevizli Salata Kokteyli Bademli Recelli Kurabiye Sebzeli Orkinos Harira Çorbas.


Kahvaltı için hazırlayıp peynir, domates ve haşlanmış yumurta eşliğinde enfes bir ziyafet çekelim. Yemekleri hakkında yazacağım. Yoğurma kabına unu koyarak ortasını havuz gibi açın. Su, sirke, limon suyu, tatlı kaşığı sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Derin bir kaba bardak sıvı yağı ekleyin.


Izmir yemekleri boyoz

Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp dakika bekletin. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biridir. Genellikle katı pişmiş yumurta ile tüketilmesi tercih edilir. Ağzınızı Kocaman Açın: Kumru. Orijinal kumru, gevrekçilerde satılan kumru ekmeği içinde domates, biber ve İzmir tulumundan oluşur.


Kumru, gevrek hamurunu andıran bir hamurdan üretilir. Hani tüm gün bir yerlerde sokak yemekleri ve atıştırmalıklar var, ancak gece özellikle Kordon ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi açık hava mutfağına dönüyor. Kebapçısı, dönercisi falan bile var, ama asıl lezzetler, kumru (soğuk orijinali), boyoz ve elbette sıcak midye.


Insanlar Izmir de fiyat performans yerine sadece fiyat kıyaslaması yapmasa keşke de lezzetli ellerden cikan yemekleri koruyabilsek hep yiyebilsek. Benimki gerçekten bir öneri. Ben senedir mudavimleriyim benim gibi lezzetli yemeklere düşkün her İzmir sakini mudavimleridır.


Tarhana çorbası, pirinçli domates çorbası, izmir köfte, enginar yemekleri, papaz yahnisi, sulu köfte, keşkek, zerde ve mücver, zeytinyağlı Taze Fasulye, radika salatası, tel kadayıf, kaymaklı dondurma, alt üst böreği, kol böreği, boyoz ve lokma ise İzmir’e has hamur işleridir. Kordon kentlilerin sosyalleşmek ve birlikte vakit geçirmek için en çok tercih ettikleri yerdir. Bir tür hamur işi olan boyozu tatmanızı mutlaka öneriyoruz.


Izmir yemekleri boyoz

Bu gün orjinal boyuzun tarifini vermesem de sizleri biraz o taraflara götüreceğim diye düşünüyorum. Yapılışı oldukça basit ve çok lezzetli. Ege yemeklerinin dayanılmaz hafifliği, renkliliği ve lezzeti, bu şehre bir gurme gezisi yapmanıza neden olacak kadar çekici.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar