23 Temmuz 2015 Perşembe

Ankara keçisi

Satılık Keçi ve diğer tüm Küçükbaş Hayvanlar ile ilgili ilanları incelemek için sahibinden. Türkiye’de en yaygın ikinci ırktır. Fakat sayıları ekonomik nedenlerden dolayı hızla azalmaktadır. Orta Asya kökenli bir ırk olduğu kabul edilir. Uzun yıllar ülkeye döviz kazandıran bu keçi ırkımız, halen 2bin civarındaki sayısı ile yok olma tehdidi ile karşı karşıyadır.


Küçük cüsseli, narin yapılı bir vucuda sahip olup vücutta hakim renk beyazdır. Kaliteli tiftiğin özelliklerini sayıyoruz. Temiz ve değerli bir tiftik ürünü için gerekli bilgileri veriyoruz.


Boynuzlugiller familyasından bir keçi türüdür. Yeterki tiftik keçisi yetiştiriçiliği geçmiş yüzyıllarda olduğu gibi önemsenip tiftik (ankara) keçisi yetiştiriçiliği yaygınlaşsın. Bu kelime genellikle ankarakeçisi şeklinde yanlış yazılmaktadır.


Doğru kullanımı ankara keçisi şeklinde olmalıdır. Başın yandan görünüşü dişilerde hafif. Birkaç çiftlikte yetiştirilmektedir ve sayıları ancak bin civarındadır. Türkler tarafından Hazar Denizinin doğusundan Anadolu’ya getirilmiştir.


Türk Saanen keçisi ülkemizde süt ve döl veriminin yüksekliği ile tanınmaktadır ve yaygın yetiştirme alanına sahiptir. Renkleri kremden beyaza doğru değişmekte, genel olarak kısa kıllı, dik ve küçük bir kulak yapısına sahiptir. Her iki cinsiyette de boynuz, küpe ve sakala rastlanmaktadır.


Yıldız Fırsatlar Tüm Kampanyalar Cadde Satış Yap Bize Ulaşın İade Süreci. Giriş Yap Ücretsiz Üye Ol. Güney Afrika yerli keçileri ile geniş çaplı bir melezleme çalışması yapılmıştır. Uzun ipek gibi tüylere sahip evcil keçinin bir ırkı.


Gerek üretimin fazlalığı, gerekse sahip olduğu bazı. Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi damızlık teke dağıtımına devam ediyor. Orijininin dindar keşişlerin yaşadığı Tibet dağları olduğu söylenir. Soyları tükenmenin eşiğine geldi.


Nazlı ırk olan bilinen tiftik keçisi için gen koruma kaynağı oluşturuldu. ANKARA KEÇİSİ VE TİFTİK ÇALIŞTAYI YAPILDI. Tiftik Hakkında Yazılarımız. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı.


Bunun yanında eti, sütü ve derisinden de yararlanılır. Hazer Denizinin doğusundan, Anadoluya Türkler getirmişlerdir. Süleyman’ın (Kanunî), Kutsal Roma-Germen İmparatoru V. Karl’a (Şarlken) bir çift tiftik keçisi hediye etmesiyle Anadolu dışına çıkmış oldu.


Ankara keçisi

Ankara’ya has bir keçi türüdür. Anadolu’nun iklim koşullarına uyum sağlamış, ırk özellikleri netleşmiş ve bu bölgeye özel bir ırk olarak ünü dünyaya yayılmıştır. Elazığ Merkez Hayvanlar Alemi Küçükbaş Hayvanlar Keçi.


ADET TOPTAN SATILIK SAANEN SÜT KEÇİSİ VE ÇEBİ. Orta Anadolu’nun kuru ve az yağışlı iklimi ona çok uygundur. Nem oranı yüksek olan bölgelerde verim özelliğini kaybeder.


Ankara keçisi

Daha cok kurak bölgelerde yetişir. Keçi üzerinde bulunan tiftik tamamen beyazdır. Sonuç gelir gelmez Avrupa Birliğine başvurumuz olacak. Türkçe online sözlük Tureng.


Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar