28 Temmuz 2015 Salı

Gerçek dost

Bu dostlukta kıskançlık, haset ve rekabet gibi duygulara yer yoktur. Başka sözlerle iyi bir dost size karşı sorumluluk hisseder ve sizinle gerçekten ilgilenir. Eğilsen de doğrulsan da düşsen de asla peşini bırakmaz. Gerçek dost luklar bağlılık gerektirir. Böyle bir dostluk ilişkisine sahip olanlar gerçekten şanslıdırlar.


Gerçek dost

Bu sayfada gerçek dostluğu ve arkadaşlığı anlatan sözleri bulacaksınız. Gölgesinde huzur bulduğun, Heybetiyle güven duyduğun Bir çınardır kocaman Seninle gülen seninle ağlayan Derdini, kendi derdi sayan Uyaran,koruyan,kollayan. Dost ise düşünme ver ömrünü gitsin. Dost değilse hiç bekletme yol ver gitsin. This feature is not available right now.


DOST - ETRAFINDA BULUNAN ESRARENGİZ DOSTLARINI HEMEN BUL VE KUCAKLA! Dost gördüğünüz kim olursa olsun, dostluğunuz baki olsun! Herkesin söyleyebilecek bir şeyi vardır ve hemen hemen herkes iyi bir dost edinme telaşındadır. Bu yazı fikrini son dönemlerde sıkça gelen mesajlarda yer alan yalnızlık. Peki gerçek manada Allah’a nasıl dost olunabilir?


Allah’ın emrinin dışına çıkmada Allah’a ve resulüne itaatli olmaktır. Dünya menfaatlerine dayalı bir dostlukla Allah sevgisi kazanılamaz. Nefsani, şehvani ve şeytani işlerden uzak olmayanlar, Allah’ın dostu olamazlar. Yaptığın yanlışı herkese duyuran değil. Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsa da dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz.


Ey gönül bir sürü dostunun yanında elbet ki düşmanların da olacak. Birbirinden güzel oyunları oynarken hediye kazanmak istiyorsanız dostoyun. Nuran Kara adlı şaire ait tüm şiirleri antoloji. Ortada ufak ya da büyük sıkıntılı bir durum olduğunda ortadan yok olan arkadaş dost değildir! Sıkıntı ne olursa olsun ağlayan arkadaşa bir omuz olmak, ona kulak vermek gerçek bir dostun görevidir.


Eğer hakkıyla dost olmaya layık olanı arıyorlarsa, işte Allah gerçek dost tur. Ve O, her şeye kadirdir. Ayetin bu kısmı, dost olmaya layık olanın ancak O olduğunu takrir gibidir. Zîrâ gerçek dostluk, iki gönül arasındaki cereyan hattı gibidir. Bir insana tamamen güvendiğinizde iki sonuçtan birini elde edeceğiniz kesindir.


Ya yaşam boyu dost, ya hayat boyu bir ders… Ekmeğim aşım helal olsun yiyene, içene. Antik dönem filozoflarından evlilik öğüdü: Kaynananızın dost olmadığını bilin Dergilerden, kitaplardan ve iyi niyetli arkadaşlarla aile üyelerinden evlilik ve ilişki tavsiyeleri. GERÇEK DOST Menfaate dostluğunu satmayan , Sözlerine yalan riya katmayan , Görüşünce kaşlarını çatmayan , Gönül kapısını çalan, gerçek dost. Benimle ağlayıp benimle gülen, Sevinç kederimi daima bilen , Her zaman yanımda olan, gerçek dost. Eline diline sahip olurken Verdiği sözüne sadık.


Gerçek dost

Onlar sahte arkadaşlar gibi yapmacık tavırlarla “tebrik ederim” demezler. Fakat bir tanesi çok kurnaz , atılgan ve hareketli, diğeri ise çok saf , dürüst ve sessizdi. Devam eder durur konuşma.


Aralarında başlar bir tartışma, Karar verirler bir sınava, Dostun hakikisini anlamaya. Yukarıda yazdığımız özellikleri karşılıyorsa gerçek dostunuzdur. Bunun yanı sıra sizin yaşantınıza, kültürünüze , durumunuza özel bir durum yaşanmıştır çok çok ufak bir şey dahi olsa size yaptığı fedakarlık sizi etkileyebilir ve gerçek dostum diyebilirsiniz. Bu öğreti Altın İlke olarak bilinir.


Gerçek dost

Evet gerçek dost lara sahip olmanın tek yolu önce sizin bencilce davranmayan, kendinden veren bir dost olmanızdır. Dostluğun başarılı olması için almaktan çok vererek ifade edilmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar