14 Nisan 2015 Salı

Ankarada ücretsiz müzeler

Bazı özel müzeler, kartı kabul etmezken, bazı özel müzeler ise indirim sağlamaktadır. Bilgi almak için tıklayınız. Müze girişlerinden temin edebilirsiniz. Bankası Maximum kart sahipleri ise ilk müze ziyaretlerinden itibaren ay boyunca geçerli olmak üzere müzeleri ücretsiz ziyaret edebilir. Ulus meydanına dakika yürüme mesafesinde bulunuyor.


Müzede, teftiş ve kara defter, ilk kasalar, muhtelif hesap makineleri gibi, bankacılıkla ilgili birçok tarihi eseri görüp, nostalji yapabiliyorsunuz. Girişin ücretsiz olduğu milli parkta kamp yapabilir, kartpostaldan fırlamışçasına güzel resimler çizebilirsiniz. ODTÜ sınırları içerisinde küçük bir göl olan Eymir Gölü olağanüstü bir doğal güzelliğe sahip. Lokasyonundan temasına kadar müzelerle ilgili ayrıntılı bilgilerin verildiği ve müzeler kaç yaşa kadar ücretsiz gibi soruların yanıt bulduğu bir liste derledik. Tarihin bilinen en büyük tapınağı olan Göbeklitepe, 12.


Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla. Açılış yılı Adı Türü Bulunduğu ilçe Bağlı olduğu kurum Fotoğraf Altınköy Açık Hava Müzesi. Müze kartın ücretsiz giriş imkanı sayesinde yaşadığımız şehirdeki müzeleri sık sık ziyaret edip, acele acele değil sindire sindire gezdik ve gezmeye devam ediyoruz. Mayıs’a kadar devam edecek hafta boyunca pek çok müze ücretsiz gezilebilecek.


Güzel parkları, akvaryum, önemli kişilerin mezarları, tarihi müzeler ve eğlence yerleri de bu listede yer almaktadır. Toplu ulaşım araçları ile gitmek isterseniz: Sıhhıye Metro istasyonu, Sıhhıye Adliye Binası veya yine aynı istikamette, ileride bulunan Opera Binasının bulunduğu yerde, ulaşım aracından indiğinizde, yaklaşık dakika yürüyerek, Müzeye ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsiz gezebilir ve tarihe tanıklık edebilirsiniz. TL’nizi sadece yol masrafı olarak harcayabilirsiniz.


Ankara’da Gezilecek Yerler. Macaristan’a kadar gitmeye gerek yok, Keçiören var! Keçiören’deki Yapay Estergon Kale’sini görebilirsiniz.


Kırgız Sofrası diye çok ilginç bir yer var, buraya. Belkıs Minaresi, Hacı Bayram Camisi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi gibi cazibe merkezlerini. Kültür Sanat Etkinlikleri, Konser Tiyatro Sergi Fuar Eğlence Festival Yarışma Gösteri Spor Opera Atölye Kurs Görsel. Sinama-tiyatro o konuyu hiç bilmiyorum çünkü hiç gitmem :S milli parklar ücretsiz. Butik Otel - Beypazarı - Misafir Yorumu.


Odamız ve yatak kapasitesi ile hizmet vermekteyiz. Bana göre son derece yanlış bir uygulama oldu. Kısıtlı bütçesiyle ülkesinin tarihini öğrenmek isteyen bir Türk Vatandaşından bu kadar yüksek bir meblağ istenmesi çok saçma. Meclis Binası, bugün Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak ziyaret edilebiliyor. Lozan Antlaşması ve Sevr Antlaşması’na ait belgelerin, çeşitli devlet büyüklerinden gelen armağanların ve dönemin ruhunu yansıtan yazışmaların sergilendiği koleksiyonda Büyük Taarruz hatıraları her yaştan ziyaretçiden ilgi görüyor.


AMLIDERE İLÇELERİ ANKARADA CUMHUR İTTİFAKINDA REKORA KOŞUYOR. Türkiye İş Bankası Müzesi Haftanın her günü -pazartesi günleri dışında- 10. Pera MüzesiPazartesi günleri hariç haftanın her günü hizmet vermektedir. Müzeler-Anadolu Medeniyetleri Müzesi.


Tüm öğrencilere ve her Cuma 18. Size hizmetlerimizi tamamıyla sunmamıza engel olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Simge yapılar, müzeler ve diğer.


Noran sitesi tarafından hazırlanan bu güzel tema oldukça işlevsel,kullanışlı ve göze hitap eden bir tasarım bir süre bekledim ve döken olmadı bunun üzerine bende bu tasarımı dökmeye karar verdim ve dökmeye başladım ortalama bir kaç saatimi aldı sanırım parça,parça ama ortaya bişiler çıktı sonunda. Bu otellerde sunulan hizmetler de misafir konforu odaklı oluyor. Bunların dışında müzeler de ilgi gören fotoğraf mekanları arasında yer alıyor.


Ancak özel mülke giren bazı alanlarda yetkililer çiftlerden bir miktar ödeme yapmasını istiyor. Ayrıca kafe ve hediyelik eşya. Bu tarihi bölgede kültüre değer veren misafirleri cezbeden popüler özellikler arasında etkileyici müzeler var.


Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı protokol töreninde iki bakanlık arasında “Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme” ve “Geleneksel Türk Sanatlarını Gelecek Nesillere Aktarma ve Yaşatma” alanlarında imzalar atıldı. Estergon kalesi için hazırladığımız detaylı gezi rehberi yazısı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar