23 Nisan 2015 Perşembe

Irmikli ankara tatlısı

Sütlü irmik tatlısı çocukluğumda annemin sıklıkla yaptığı ve severek yediğimizi hatırladığım tatlılardan biridir. Bisküvili irmik tatlısı olarak da bilinen bu tatlı gerçekten hem çok kolay hem az malzemeli hem de çok lezzetlidir. Hatta ortaokul yıllarından sonra kendim de mutfağa geçip sütlü irmik tatlısı.


Irmikli ankara tatlısı

Hem görüntüsü hem de lezzeti nedeniyle oldukça akılda kalan bir tatlı. Diğer şerbetli tatlılardan şerbetinin pişirilmemesi ile ayrılan hira tatlısının yapılışı çok kolay. Yumurtalar oda sıcaklığında olsun.


Süt ve yumurtaya yemek kaşığı yumuşak tereyağı ekleyin. Unu eklerken elekten geçirmeye özen gösterin. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamını alacak şekilde pişirin.


Ankara Sarması Tatlısı Yapılışı. Saray Tatlısı Tarifi Yapılışı. Hamur hariç bütün malzemeleri sırasıyla ekleyelim güzelce yoğurduktan sonra yavaş yavaş unu ekleyelim. Cevizden büyük parçaları yuvarlayarak şekil verelim.


Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Haşhaşlı irmik tatlısı piştikten sonra fırından çıkartın. Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlılar Pişirme Merkezi Türkler Elişleri Kurabiyeler Tatlılar Yemek Tarifleri.


Tatlı haberleri ve güncel son dakika gelişmeleri için tıklayın! Soğuması için bir kenara alalım. Başka bir tencerede irmik, su bardağı toz şeker ve sütü karıştırarak kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.


Piştikten sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Süt, vanilya, elenmiş un, irmik ve kabartma tozunu sırasıyla ekleyerek karıştırın. Aynur annemin evinde yedim ve beni baymadı, hoşuma gitti.


Ben pek baklava sevmem o yüzden dedim bu tatlı güzel ve yiyebilirim. Hemen bir kağıda tarifini yazdım ve aradan bir ay geçmiştir, ben bugün nihayet irmikli baklavayı görücüye çıkardım. Yapmayanlar ve bilmeyenler için şiddetle öneririm. Hira Tatlısı Tarifi Bu tatlı, benimde yeni öğrendiğim çok lezzetli ve yapılışı oldukça pratik bir tatlı… Özellikle çocuklar çok sevdiler. Ben artık sık sık yapmayı düşünüyorum.


Ramazan ayındayız ve iftardan sonra mutlaka tatlı ihtiyacımız oluyor. Bu şekilde kelıbın üzeri açık kalmasın diye streç ile kapatıp, bir gece buzdolabında bekliyoruz. Ertesi gün servis tabağına kalıbımızı ters çevirip, tatlımızı çıkarıyoruz.


Merhabalar, İşte hepimizin çok sevdiği irmik tatlısı bu sever incir sevenler için nefis bir lezzetle huzurlarınız da. Sanırım incirin hem tazesini hem kurusunu hemen herkes sever ve gerek tartlar da gerekse tatlılarda en çok kullanılanlar arasında yer almakta. Bu Pin, Hale Arslan tarafından keşfedildi. Ramazan yaklaşırken pratik ve nispeten daha hafif bir tatlı tarifi isteyenler için çok güzel önerim var, aslında çok bilinen bir tarif ama ben yeni yaptıysam yenidir :) Bu tarifin en büyük özelliği pratik ve ekonomik olmasa yiyen herkesin çok beğenmesi ve tarifini istemesi de tabi hoş bir duygu. Perde tatlısına neden perde tatlısı deniyor çünkü büzgülü bir şekli.


Revani tarifi birkaç değişiklikle hem pratik, hem lezzetli hem de sağlıklı şekilde yapılabilir. Revani kek gibi görünür, Limon kabuğu ile aroma verilir, şerbet ile buluşunca enfes. Yaz Tatlısı Tarifi Klasik tatlılardan uzak adeta yaz ayları için ideal olan bu tatlı damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak. Peki yemesi kolay ve hafif bu tarifi yapmak için gerekli malzemeler neler gelin birlikte. Türk tatlısı, hele de bayram tatlısı denilince akla baklavadan başka bir şey gelmez.


Irmikli ankara tatlısı

Adı adım Ramazan pidesi. Bu Ramazan bir değişiklik yapın ve iftar sofralarının değişmeyen klasiği pideyi evde kendiniz hazırlayın. Kadayıflı Kek Tatlısı Yapılışı:. Yarmalı Nohutlu Yoğurt Çorbası. Kategori Helva Tarifleri.


El arabasının vitrinini tatlıların süslediği, tok sesli tonton bir amca hatırlayacaksanız. Hatırlatmakta yarar var, şam tatlısı der büyüklerimiz ona. Ilahi Lama Ingilizce Yemek Tarifleri Intikam atesi Ipucu Irmikli tarifler Ispanak Istatistikler Italyan mutfagi ibretlik icecek ifrata ne yapalım iftar iftar menusu İftar sofrası israf sofrası olmasın iftar tatlısı iftara ne yapalım ispanakli kek ispanakli pasta İsrafı önleyelim ivir zivir iyi yurekli lama :) kabak kabak corbasi. Hindistan Cevizli Lokum Tatlısı Tarifi. Görüntülenme kez okundu.


Irmikli ankara tatlısı

Kullanılan ölçü : 1ml çay bardağı. Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Sitene Ekle. YOĞURTLU KALBURABASTI TARİFİ: MALZEMELER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar