30 Nisan 2015 Perşembe

Ikametgah sorgulama e devlet

Bu hizmeti kullanarak, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinizi sorgulayabilir, barkodlu ikametgah belgesi oluşturabilirsiniz. Aile hekimi sorgulama sistemi üzerinden de gerçekleştirmeniz mümkündür. Bunun için aşağıda yer alan bağlantıya tıklamanız ve ardından karşınıza gelecek olan sayfa üzerinden T. Bu sebeple sürekli ihtiyaç duyduğumuz için kolay temin etmek çok büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Online ikametgah sorgulama işlemleri büyük bir kolaylık da sağlamıştır.


Ikametgah sorgulama e devlet

LERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Sistemde teknik bir hata oluştu. E-devlet şifresi ile nasıl ikametgah. Tarayıcı uygulaması (Internet Explorer, Firefox, Safari ve benzeri uygulamaların) şifre kaydetme opsiyonlarını kapalı tutunuz. Adres ikametgah değişikliği nasıl, nereden yapılır sorusu merak ediliyor.


Sizlerde, e-devlet ikametgah alma işlemi ile kolayca ikametgah belgesi çıkartabilirsiniz. E devlet üzerinden adres değişikliği nasıl yapılır? Birçok kişi farklı nedenlerden dolayı ikametgâh belgesi almak durumunda kalabilir. Ancak ikametgah değişikliğini e devlet üzerinden yapabilmek için mobil imzaya ihtiyaç var.


Kimliğimi doğrula kısmına gelerek gerekli olanı seçerek T. Geçmiş yıllarda muhtarlık ya da nüfus müdürlüğüne giderek alınan ikametgâh belgesi için artık bir iki dakika ayırmanız yeterli. E-DEVLET İKAMETGAH BELGESİ ALMA. Uygulamadan faydalanmak için size en yakın PTT şubesine e. Bu sorgulamayı yaparken önemli olan husus aradığınız kişinin oy kullanma yetkisinin olup olmadığıdır. Bunların haricinde ikametgah belgesi çıkarabileceğiniz bir yer bulunmamaktadır. Daha önceden e-devlet üzerinden alınan belgelerin geçerliliği olmuyordu.


Nüfus Hizmetleri Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 151. Devlet şifreniz yoksa sisteme giremezsiniz. Bu belgeyi almak için mahalle muhtarlıklarına gitmeye gerek yok. Gelir Vergisi Kanunu Mevzuatı.


Ikametgah sorgulama e devlet

Bu konu da dikkat edilmesi gereken konu ise kişinin hukuken bir ikametgah adresinin olmasıdır. Fakat kışlık yazlık gibi köy ya da başka yerler ikinci bir ikametgah adresi olarak gösterilebilir. Bu belgeler de kişinin oturduğu mahalle, bina kısacası yaşadığı mesken açıkça belirtilir. Bunun dışında idari para cezası olarak uygulanan ikametgah değişikliği cezası e-devlet uygulaması üzerinden Ceza Sorgulama ekranı ile öğrenilebilmektedir. Değişikliği Cezası Nereye Ödenir?


Site Kullanim Sartlari : Sitemizin herhangi bir devlet kurumuyla alakası yoktur. Site içeriği tamamen ziyaretçileri bilgilendirici ve yönlendirici içeriklerden oluşmaktadır. Site içeriginde verilen bilgilerin zamanla degismesi, güncelligini yitirmesi. Adres Sorgulama İkametgah adresimiz kamusal işleyiş için gerekli olan bir bilgidir.


Ikametgah sorgulama e devlet

Ve ayrıca her vatandaşın bir ikametgah adresinde yaşama zorunluluğu vardır. Yani ikinci bir adres belirtmek gibi bir durum değil de ikametgah değişikliği mevcuttur. Bu kapıdan içeri girebilmek için TC kimlik numarası, e-devlet şifresi veya anlaşmalı bankaların internet bankacılığı hizmeti gereklidir. Eğer çipli kimlik kartlarınızı aldıysanız kartınızla da giriş yapabilirsiniz. Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait haneli özel bir numaradır.


Ancak e-devlet üzerinden sorgulama yaptığım zaman kayıt bu… Mayıs Serhat 1. Eğer Elektronik imzanız veya mobil imzanız yoksa boşuna kendinizi yormayınız. Mobil imza veya elektronik imza uğraştırıcı ve masraflı bir iş. Onun yerine herhangi bir nüfus müdürlüğüne giderek ikametgah belgenizi alabilirsiniz. Hukuki olarak her vatandaşın ikamet etmesi gereken bir yer olması gereklidir. Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir.


Sisteme Elektronik imza yada mobil imza ile giriş yapmanızın ardından sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir biçimde doldurarak internet üzerinden ikametgah değişikliği yapabilirsiniz. Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kullanıma sunulan web servislerinin listesini görmek ve kullanmak için aşağıdaki adresi kullanınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar