27 Nisan 2015 Pazartesi

Tarihi yerler

Yazılıkaya yolunun batısında, yola yaklaşık 1m uzaklıktaki kayalardan biri üzerindedir. Tam karşısında, yolun doğusunda sarp kaya platoları üzerinde Frig kaleleri Gökgöz Kale ve Pişmiş Kale bulunur. Anadolu Yakası, İstanbul gezilecek yerler Avrupa Yakası, İstanbul gezilecek doğal yerler, vs. Türkiye, tarih açısından birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültür kokan ülkelerden biridir. Ayrıca en güzel tatil yerlerini içinde barındıran ülkemiz, Türkiye tarihi yerler bakımından oldukça zengindir.


Tarihi yerler

Gerek devlet desteği gerekse özel desteklerle birlikte bugün Türkiye’de birçok kazı. MÖ 300’lü yıllarda Büyük İskender’in kurduğu Smyrna kentinin kalıntılarının bulunduğu İzmir tarihi kent merkezi, sonraki yıllarda kente yerleşen farklı medeniyetlerin dini ve sivil yapıları ile çok kültürlü bir görünüme kavuştu. Birazda İstanbul’u İstanbul yapan yerleri, yani tarihi bakımdan önem arz eden ve en çok ilgi gören yerleri sıralayalım ki içeriğimiz anlam kazansın. Tarihi Yerler ve Müzeler.


Karaman gezilecek yerler ve Karaman görülmesi gereken mekanlar hakkında en güncel bilgileri okuyun, tatili Neredekal. TARİHİ İSTANBUL YARIMADASI. Terk edilmiş olan her binanın, mekanın veya yapının arkasında bir hikaye vardır.


Bu yazımızda ilginç ve herkesin ilgisini çekecek terk edilmiş mekan ve onların arkasındaki tarihi Biletall Blog takipçilerimiz ile paylaşacağız. Süleymaniye Camii Fatih görülmesi gereken yerler – Süleymaniye Camii. Birbirinden güzel eserleri altında imzası bulunan Mimar Sinan’ın ustalığı,.


Bu albümde bazı tarihi camilerimizin EBA arşivinden seçilmiş fotoğraflarını bulacaksınız. Sultanahmet meydanı içerisinde pek çok tarihi yapıyı bulunduruyor. Bursa’nın tarihi yerler i, sadece Türk tarihi için değil, insanlık tarihi açısından önemli sayıldığından UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak koruma altına alınmaya uygun görülmüş yerler.


Bu nedenle yerli yabancı her turistin öncelikleri arasında Bursa Gezilecek Yerler denilince Osmanlı’yı bir beylikten imparatorluğa taşıyan Bursa’nın tarihi yerler i. Geç Roma Dönemi’nden kalma olarak kayıtlara geçirildiği söylenebilir. Yapılan araştırmalarda yörenin tarihi M. Yıllarına, Cilali Taş Devrine kadar inmektedir. Mimar Sinan tarafından yaptırılan tarihi Siyavuşpaşa Köşkü restore edildi. Kızkalesi ve Kilikya Hotel bölgemizde bulunan kültür ve inanç turizminin tam merkezindedir.


Aşağıda sadece bazı önemli yerler anlatılmıştır. Bölgemizde daha fazla tarihi ve turistik yerler ayrıca alternatif turizm için ( yayla turizmi, av turizmi,rafting, yamaç paraşütü v.s.) ideal yerlerde mevcuttur. Viyana, geniş ulaşım ağı ve düzenli bir şehir olması sayesinde rahat gezilebilecek bir şehir. Viyana müzeleri olsun, Viyana sarayları olsun, Viyana Opera Binası olsun, birçok görülecek, nitelikli zaman geçirilecek noktalar var bu güzeller güzeli şehirde. Avusturya‘nın bu güzel şehrine bana sorarsanız bolca vakit ayırmalısınız.


Tarihi yerler

Roma Tiyatrosu, Ankara’nın Ulus semtinde konumlanıyor. Yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen yapının tarihinin milattan önceki döneme kadar uzandığı düşülüyor. Rumi Mehmetpaşa Camii’nin yerini görmek için aşağıdaki linke tıklayın.


Aziz Mahmut Hüdayi Camii ve Külliyesi. Sagalassos, tesisimizin yaklaşık km kuzeybatısında yer alan antik bir kenttir. Bunların en iyi durumda olanı ise tiyatro bölümüdür. Karadeniz turları ve oradaki tarihi mekanlara özel geziler düzenlenmekle beraber Karadeniz’in keyfinin kendi arabanıza atlayıp gezmekle daha güzel ve anlamlı olacağını söylemekte fayda var.


Tarihi yerler

Yeşilin bugüne kadar görmediğiniz tonlarını bir otobüsün içinde hızla geçmek yerine, istediğiniz noktada mola verip bir cennette olduğunuzu farkına varmanız. Hürriyet Seyahat haberlerine buradan ulaşabilirsiniz. Kos Adası gezilecek yerler bakımından en zengin olan Yunan Adalarından biri bana göre. Hem zaten denize girmek, yürüyüş yapmak, keyifli vakit geçirmek için çok güzel bir ada, hem de tarihi dokusu oldukça ilgi çekici.


Bu güne kadar birinden de yahu Kıbrıs’ın şurasını gezdim burası gördüm dediğini duymadık. Gelin Kıbrıs hakkında enine boyuna size Kıbrıs’ta gezilecek yerler, Kıbrıs tarihi, Kıbrıs’a kimlikle girişi ve daha fazlasını anlatalım. Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme.


Afyon’da Gezilecek Yerler Listesi. Bizler sizler için derledik. Moda Gezilecek Yerler Kadıköy Gidilecek Yerler 3. Moda-Pendik sahil hattının ilk durağı ise Moda İskelesiymiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar