27 Nisan 2015 Pazartesi

Urla sokakları

Lütfen burayı genişletin :) Bütün bilgiler burada :) Daha fazla video için kanalıma üye olmayı ve beğen tuşuna basmayı unutmayın :) Beni bulabileceğiniz diğe. Hâlâ su altı kazı ve araştırma çalışmalarının devam ettiği Karantina. Bademler satılık daire fiyatları bir yılda yüzde 65.


Urla’da yazı daha çekici kılan geleneksel aktivitelerden biri de yarımadada düzenlenen oyunlar. Taş evlerinin büyüsü harika. Bu aralar yol çalışması olsa da gitmemek için neden değil.


Sokakları, neşeli yüzleri, cıvıl cıvıl çocukları, berrak denizi ve misler gibi kokan havası öyle büyük bir ilham kaynağı ki, Urla’da dünya edebiyatının iki önemli ismi yetişmiş: biri Yorgos Seferis, diğeri ise “Diyelim oturmuş yazıyorum. Bir görüntü ak kağıtlarda. Yeniden geleneksel beslenmeyi, yöresel üretici, esnaf ve sezonunda tüketilen gıdayı öne çıkaran 6. Festivalin bu yılki teması, şevketi bostan otu.


Urla sokakları

Küçücük ama şirin yapısıyla görenleri kendine hayran bırakan bir yer olan Eski Foça’da ister sokakları gezebilir isterseniz de halk plajında güneş ve kumun tadını çıkarabilirsiniz. Urla, Demircili Köyü, Melengeç Plajı. Sakin ve huzurlu urla sokakları , köy yumurtası, köy ekmeği bulabileceğiniz dükkanlarla dolu.


Urlada kaldıktan sonra İzmirde yaşamalıyım düşünmeye başlayabilirsiniz. Urla’da Gülbahçe kültürünü yaşatmak ve Arnavut böreğini dünyaya tanıtmak amacıyla şenlik düzenlendi. Sardunya, Kasımpatı ve Sıklemen Çiçeği ile isimleri güzelleşecek olan sokaklar Kişniş, Tere Biberiye ve Hercai ile tat bulacak. Yorumunuzu buraya girin.


Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için. Karaburun gezilecek yerler. Günümüzün en popüler turistik destinasyonlardan Alaçatı, projeleri ile kendinden sıkça söz ettiren citta slow Seferihisar, güzel sayfiye kasabası Urla.


Biz bu yerleri yazın kargaşasında değil de daha sakin zamanında görmek istedik. Her birinin güzelliğini güneşli bir kış gününde doyasıya yaşamak istedik. Köyün kalkınması ve güzelleşmesi için yapılan çalışmalar sayesinde köyün sokakları tertemiz ve pırıl pırıl oldu.


Urla sokakları

Konforlu ve lüks oda ile hizmetinizde. Zeytineli Köyü kadınlarının boyadığı köy evleri ve duvarları ile Belediye personeli Atilla Uçan’ın duvar ve çöp bidonları üzerine yaptığı resimleri yerinde gören Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Tüm köylerimizi sevgiye boyayacağız. Renkli pencereli taş evleri, renkli sokakları, yöresel ürünleri ve rüzgâr güllerini görüp Urla’ya geçiyoruz. Araba ile geliyorsanız Urla’ya ulaşım oldukça kolay. Arabasızsanız da İzmir’den Yağcılar, Özbek, Barbaros ve Çeşmealtı’ndan da otobüs ile Urla’ya ulaşmanız mümkün.


Oysa şimdi enerjisi çok başka. Hafta sonu sokakları insan kaynıyor. Yeşiliyle ve deniziyle huzur veren. Sokakları bölgeye adını veren çeşmelerle, mimari özellikleriyle. Kentler o kentte yaşayanlarla sokaklarda buluşur, bütünleşir, birlikte vakit geçirir.


Kişileri kentlere bağımlı kılan, heyecan yaratan yerler hiç kuşkusuz hayatın akışının gerçekleştiği o sokaklar, ana caddelerdir. Dünyaca ünlü şehirlerde, o şehirlerin başka coğrafyalarda konuşulmasını sağlayan yerler ortak buluşma noktalarıdır. Urla’ya haftasonu için bir plan yaparsanız, ikinci güne Urla Bağ Yolu turunu da eklemeyi ihmal etmeyin.


Turumuzun son durağı kuzenim Bahar’ın haftanın neredeyse yarısını geçirdiği Seferihisar’a bağlı Gödence Köyü oldu. Burası hasret kaldığımız gerçek köylerden. Urla bölgemizde İskele meydanı Tanju Okan parkı, Yorgo Seferis evi, Sahil kenarı ve Çarşı gezintimizden sonra Rehberimizin belirleyeceği saat de Çeşmeye hareket ediyor ve Çeşme’ye varıyoruz.


Urla sokakları

Panaromik çeşme turumuz sonrası Öğlen yemeği ve yüzme için serbest zaman veriyoruz. Urla’nın yüz ölçümü 8kilometrekaredir. Urla ya ilk defa geliyorsanız kesinlikle dolaşın.


Yıllardır çok sevdiğimiz bir ‘deniz lezzetleri’ durağı olan Horasan, Çeşme’de turunç ve limon ağaçlarının altındaki bahçesinde, balık pişirici üstatları Ahmet ve Kezban Horasan çiftinin orjinal ve enfes lezzetlerini sunuyor. Her sene menüye yeni eklemeler olsa da kabaklı cevizli Girit mezesi, ızgara sepet peyniri, avokado, çilek, acı biberle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar