11 Kasım 2015 Çarşamba

Şirince

Sığacık, Bursa, Eskişehir, Gaziantep gezilerimizin öncesinde olduğu gibi, yine Biz Evde Yokuz ailesinin yazılarını okuyup, ufak notlar alarak gittik Şirince’ye ve yine çok faydasını gördük. Butik Otel - Selçuk - Misafir Yorumu. Değirmen Boğazı mevkiinde konumlanmıştır. Uçağı tercih edenler, hemen her büyükşehirden İzmir Adnan Menderes Hava Limanı’na kolayca ulaşabilirler. Havaalanı çıkışında, çok sayıda araç kiralama şirketi var.


Buradan araç kiralayarak Şirince’ye ulaşabilirsiniz. Yeşil zeytinliklerin, mis kokulu meyve ağaçlarının çevrelediği tepelerin ardındaki Şirince, İzmir‘in en popüler köylerinden. Meyve aromalı şarapları, meşhur kumda Türk kahvesi, gözlemesi, konsept butik otelleri, dillere destan Matematik Köyü ve köye hayat veren Nişanyan Evleri ile Ege Bölgesi‘nin en önemli ziyaret rotalarından biri. St John Baptist Kilisesi, Şirince gezilecek yerler arasında.


Eskiden harabeydi, Kültür Bakanlığı restore ettikten sonra nefis bir yer haline dönüştü. Ortasında Meryem Ana heykeli bulunan küçük havuza, ziyarete gelenler tarafından dilek dilenerek madeni para atılıyor. Köyün adı İzmir Valisi Kazım Dirik’in ziyareti sonrası.


Selçuk merkeze yaklaşık km uzaklıkta yer alan bir köydür. Küçük Çiftlik Bungalow Evleri Şirince. Pansiyon - Selçuk - Misafir Yorumu. Saklı, şirin, muhteşem bir köy Şirince!


Kuşadası’na yarım saat uzaklıkta. History in Ottoman times. Ephesus was abandoned in the 15th century but most of what one sees today dates from the 19th century. There is a story that the village was settled by freed Greek slaves who named the village Çirkince (meaning Ugly in Turkish) to deter others from following them.


Şirince

Madem bu aralar bu kadar bahsi geçti, sık sık Şirince ye giden esas kız olarak tanıtmak biraz da bana düşer. Köyü, günümüzde turistler tarafından son derece fazla tercih edilen İzmir‘de bulunan son derece hoş bir tatil beldesi haline gelmiştir. Taş Konak otelinde mi konaklamak istiyorsun?


Oteli hemen incele, sana en uygun odayı seç ve kolayca rezervasyon yap! Bölgede konaklama için tesisi kullanan tatilcilerin, hizmet kalitesi açısından olağanüstü olarak değerlendirdiği butik otelin Booking. Efes Konakları bulunuyor. Köyü, Şirince'de Gezilecek Yerler, Şirince'de Yemek ve Konaklama Tavsiyeleri, Şirince Ulaşım Rehberi, Meşhur Şirince Şarapları, Şirince'ye Yakın Görülecek Yerler ve Diğer Detaylar!


Aralık sonrası beraberce göreceğiz. RİNCE KÖYÜ TURU Şirince Köyü Gezisi, İzmir’den yapılan hafta sonu Şirince Turu organizasyonları ve Türkiye’nin her yerinden gelen turistlerin sıcak İzmir civarlarında verdiği keyifli bir dağ molası modaları sebebiyle oldukça popüler. Köyü İzmir Selçuk’a bağlı köyümüz geçmişten bugüne tarihi mimarisini korumuş olarak ziyaretçilerini bekliyor.


Yazın sıcak günlerinden bunalanların rahatlıkla tercih edebileceği bir yer. Oldukça köklü bir topraktan bahsediyoruz aslında, M. Yunanlardan bize, keşfedilecek tarihi bir miras, özgün bir mimari ve emek kokan sokaklar kalıyor. Bu topraklar aynı eskiden olduğu gibi, bugün de verimliliği ile dikkat çekiyor ve yerlisi burada.


Şirince

Köyü gezilecek yerler… Şirince’de neler yapılır? Selçuk ilçesine bağlıdır. Adı gibi şirin dağların kucak. Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 3metredir. GPS koordinatları 37° 56´ 28.


Eski Şirince kalmamış ☹️her şey ticarete dökülmüş. Süt reçeli alacaksanız koyu renk olanı alın. Genel Bilgi Selçuk’ta bir dağ köyü.


Selçuk’a km uzaklıkta, zeytinlikler arasındaki küçük, şirin ve özgünlüğünü korumayı başarmış bir köy olan Şirince ev yapımı şaraplarıyla ünlü. Ana yoldan Nişanyan’a kadar yüzlerce servi ağacı diktik, neredeyse göğe ulaştılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar