26 Ağustos 2016 Cuma

Izmirin tarihi yerleri resimli

MÖ 300’lü yıllarda Büyük İskender’in kurduğu Smyrna kentinin kalıntılarının bulunduğu İzmir tarihi kent merkezi, sonraki yıllarda kente yerleşen farklı medeniyetlerin dini ve sivil yapıları ile çok kültürlü bir görünüme kavuştu. Bu seçenek, ilgi çeken yerleri veya tur operatörlerini, gezgin yorumları doğrultusunda en yüksek puanlı esasına göre sıralar. Harika sonuçlar bulduk ancak bir kısmı İzmir dışında. Yakın şehirlerdeki sonuçlar gösteriliyor.


Sultan Abdülhamid’ in tahta çıkışının 25. Yerleri Arkeolojik Alanlar;. Sadrazam Küçük Sait Paşa tarafından yaptırılmıştır.


Eğlence yerleri ile de bilinen Altınoluk, zeytinlikleri ile de bir hayli meşhur. Memleketimizin her yeri ayrı bir cennet. Ege Bölgesi tabiat ana tarafından sanki biraz daha kayırılmış gibi.


Dağ eteklerinde bir başka güzellik abidesi: Birgi Köyü. Ege’nin incisi ve modern yüzü olan İzmir, Anadolu’nun dünyaya kapılarını açma özelliğini taşıyor. Bereketli toprakları, tarihi ve kültürel bir çok zenginliğe sahiptir. Türkiye’nin İstanbul ve Ankara‘dan sonra en büyük üçüncü şehri olan İzmir, kendine has lezzetleri ve güler yüzlü insanları ile hoşgörü kenti olarak da biliniyor. Kentin günümüzden yaklaşık 8-bin yıl öncesinde bilimsel olarak Neolitik dönem olarak adlandırılan tarih diliminde Bornova’da bulunan Yeşilova’da kurulduğu düşünülmektedir.


Dünyada kent içi ulaşım araçlarının en özgün örneklerinden biri olan tarihi Asansör, İzmirli işadamı Nesim Levi tarafından Mithatpaşa’nın Halilrıfat Caddesi’ne çıkmak için 1basamak merdiveni tırmanmak zorunda kalan semt sakinlerine kolaylık sağlamak amacıyla. Tasarim yapimi,html kodlar,resim,gif,logo,icon,html kodları,site yapımı,Css,iceblue,retasarım,futbol takım. Lelegler tarafından bugünkü Bayraklı yakınında bulunan Tepekule mevkiinde kurulmuştur.


Dumlupınar ilçesinde şehitliğine geldik. Yolu bu tarafa düşenler ve imkanı olanlar mutlaka görmeli. Gezilecek doğal yerlerden tutun da merkezde gezilebilecek ya da tarihi yerleri görüp yolculuk yapabileceğiniz pek çok nokta var.


Sadece merkez değil ilçelerine, semtlere de vakit ayırmayı unutmayın. Vilayetler Belediye Kanunu’ Osmanlı Devleti’nde Belediyecilikle ilgili ilk hukuksal düzenleme olmasına rağmen, Türkiye’de kentsel hizmet kurumu olarak belediye örgütlenmelerinin tarihi, 19. Rehberi okuyucularına en değerli ve gezilmesi gereken en iyi yerleri belirtmektedir. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na gün içerisinde binlerce ziyaretçi gelmektedir. Eskiden üzeri örtülü iken şimdi bundan sonra yer yer üzeri örtünmüş haldedir.


Izmirin tarihi yerleri resimli

Türkiye’yi aşan şifalı mesir macunu, sultaniye üzümü, doğal ve tarihi güzellikleri, sıcakkanlı insanları, yeşilin binbir tonunu barındıran Spil Dağı. Anadolu, yüzyıllardır savaşlar, bozgunlar arasında medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Tarihi Eserler istanbuldaki tarihi mekanları camileri köprüleri, Kuleleri, yüzyılları aşmış ve günümüze kadar tarihi mekanları kiliseleri anıtları çeşmeleri inşa edilmiş bir çok tarihi mekanı detaylı bir şekilde istanbul.


Her köşesinde başka medeniyetlere ait izler barındıran tarihi. ZMİR’DE GÖRÜLECEK YERLER Birçoğumuza göre yaşamak ve gezmek için Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir, il merkezinden ziyade popüler turistik ilçeleriyle öne çıksa da, İzmir seyahati sırasında kent merkezini de atlamak lazım. Körfez’in iki yakasında dizili güzellikleri bizlere sunarken, hem. Doğayla iç içe bir kasaba.


Yolunuz Denizli’ye düşerse Denizli’de gezilecek yerler ve tarihi yerleri sizler için derledik. Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı olan Tekke Köyü, sahip olduğu kaplıca sularıyla yıl içerisinde birçok turistin ilgisini çekmektedir. Osmanlı döneminde ise bu tarihi kalenin kalıntılarının üzerine yeni bir kale inşa edilmiştir. Türkiyenin tarihi turistik yerleri ingilizce yazılı açıklamalı. Ephesus (Turkish Efes) was an ancient Greek city on the west coast of Anatolia, in the region known as Ionia during the period known as Classical Greece.


Bir yerleşme olarak ortaya çıktığı zamandan, İÖ. Bayraklı’da, adını verdiği körfezin karaya ulaştığı noktada kendini göstermeye başlamıştı. Elinizde haritada, ve yollarda yönlendirmeler, kendiniz gezebiliyorsunuz. Bursa – Gölyazı, Türklerle Rumların Ortak Tarihi Açısından Önemli Özelliklere Sahiptir. Bursa gezinize Geruş Sinagogu’nu da dahil edebilirsiniz.


Izmirin tarihi yerleri resimli

Son derece sağlam bir yapıya sahip olan bu dini yapı, özellikle de iç mekanıyla beğeninizi kazanacak. Bursa’nın tarihi turistik yerleri arasındaki Ayvaini Mağarası, Ağlayan Çınar, Nikaia Antik Kenti, İznik Kalesi, Bursa Koza Hangezi duraklarınız arasında olabilir. Bu bölümümüzde sürekli eklenen yeni konulara yer vereceğiz.


Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış, her yanında tarihi yapılar bulunan bir şehir. Bizanslılar tarafından yaptırıldığı tahmin edilmektedir. Lalapaşa Cami, Üç Kümbetler ve Ovşank Kilisesi görülmeye değerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar