30 Ağustos 2016 Salı

Türkiye nüfusu

Türkiye nüfusu

Başka bir dikkat çekici özellik ise giderek artan kentleşme oranı, yani nüfusun kırsal alandan şehirlere doğru kayması. Türkiye nüfusu nun en önemli özelliklerinden biri, genç nüfus sayısının hayli fazla olması. Nüfus ilk kez milyonu aştı.


En kalabalık il, milyon bin 2kişilik. Bu maddede Türkiye sınırları içinde yaşayan nüfusa ve bu nüfusun çeşitli özelliklerine ait veriler bulunur. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belli dönemlerde paylaşılan nüfus verileri ilgiyle takip ediliyor.


Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu? Erkek nüfusu milyon 1bin 98 kadın nüfusu. Bu kişilerin milyon 9bin 573’ü erkeklerden, milyon 6bin 297’si ise kadınlardan oluşuyor. Dünya nüfusunun anlık ölçümleri, karbon dioksit co2. Türkiye’nin nüfusu milyon 6bin’den, milyon 7bin’e yükseldi.


Uzmanımız Rasim Bozbuğa’nın yazısı, aşağıda ilginize sunulmaktadır. Tüik son dakika nüfusu açıklandı. Toplam nüfusun cinsiyetlere göre olan dağılımını ve değişimini aşağıdaki grafikten inceleyebilirsiniz. Türkiye’de nüfusu en fazla artacak olan şehir milyon 4bin 1kişi artışıyla nüfusu en çok artan şehir olacak. Türkiye nin yıllık nüfus artış hızı Binde 1olarak gerçekleşmiştir.


ALİAĞA NÜFUSU AÇIKLANDI. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından. Kürtlerin nüfusu yerinde sayıyor gibi çelişkili bir tablo çıkmaktadır.


Türkiye nüfusu

KENT olarak kabul edilir ve kent nüfusuna eklenir. Ayrıca yine Umman ve Tanzanya’da az sayıda bir nüfusa sahip, Hariciliğin günümüzdeki uzantısı. Bartın nüfus sayısı belli oldu. Bunun tersine çevrilmesi, bu bölgede büyük merkezler oluşturulması gerekir.


Bunun sorunlarını da sadece İstanbul değil, bütün ülke çekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, Güney Asya’da Anadolu ve Batı Avrupa’da Doğu Trakya’yı kapsayan bir kıtalararası ülkedir. Raporda dikkat çeken detaylar. En son açıklanan TÜİK verilerine göre il il Türkiye nüfus bilgisi ve toplam Türkiye nüfus bilgisi sizlerle.


Avrupa ülkesi arasında Türkiye, bu bakımından Rusya Federasyonu ve Almanya’dan sonra üçüncü sırada gelmektedir. Komşuları arasında ise nüfusu en kalabalık olanıdır. Türkiye’de kendini ‘Kürt’ ve ‘Zaza’ olarak tanımlayan ve dil olarak da Kürtçe ve Zazacayı kullanan vatandaşlarımızın sayısı ne kadar?


Türkiye hane halkı büyüklüğünü kabul ettiğimizde, engelli vatandaşlardan ortalama 802kişi etkilenmekte. Doğurganlık hızımız azaldı mı? Kadın nüfusu milyondan 4milyona, erkek nüfusu. Cezaevi nüfusu 2bin oldu.


Yaşlı nüfusun toplam nüfus. Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre Haziran tarihi itibariyle Türkiye’de 2kapalı ceza infaz kurumu. Türkiye, Güvenli Bölge olarak belirlenen bölgede insansız hava araçlarıyla uçuşlara başladı. ADNKS sonuçlarına kıyasla şehirde nüfus artışı yaşanacakken ilin nüfusunda azalış gözlemlenecek.


Yüz yıl kadar önce Anadolu ve Trakya’nın kalabalık bir Rum nüfusu vardı. Tarihsel nedenlerle bu nüfus günümüzde birkaç bine kadar indi. Türkiye tarihinin bir parçası olan bu insanlar, arkalarında varlıklarının maddi kalıntılarını ve kültürlerini bıraktılar. Olum oranının doğum oranından çok düşük olması nüfusun artmasındaki temel etken olmuştur. Dünya Savaşı sırasında milyon dolayındaydı.


Türkiye nüfusu

Savaşı sırasında cephede verilen şehitler, salgın hastalıklar ve savaş ortamının çeşitli olumsuz koşulları, nüfusumuzun daha da azalmasına neden olmuştur. Kabardeylerin köy nüfusu 6bin derken, peşine diğer Adigelerin köy nüfusunu 5binlerde tutmuşsunuz. Türkiye’deki Adigeler içinde , Kabardeylerimizin nüfusu en çok - 15’dir bana kalırsa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar