26 Ağustos 2016 Cuma

Tire yemek yerleri

Zomato, şehrinde yemek yiyebileceğin yerleri keşfetmenin en iyi yoludur. Kullanımı kolay uygulamamız sayesinde şehrindeki restoranları ve gece hayatı seçeneklerini menü, fotoğraf ve yorumlarıyla bulabilirsin. Bu haritaya göre Tire’de tarihi cami, hamam, han, türbe, müze, kütüphane ve tane bedesten bulunuyor. Hepsi birbirinden güzel bu tarihi yerleri dolaşmak içinse belki bir kaç gün Tire’de kalabilirsiniz.


Meşhur Tire köftesini yerinde yemek için Tire’ye gelmek lazım. Tire bölgesinde sizin için öne çıkan restoranları ve yemek yenilecek yerleri aşağıda listeledik. Gittiğiniz, yediğiniz yerler hakkında tavsiyelerinizi paylaşmayı lütfen unutmayın. Yaşamak için değil de yemek için yaşayanlardansanız burada sizin için mutlaka işinize yarayacak mekanlar vardır.


Tire gezisinde gezilip görülecek neler var? Yeşilin her tonunu bulunduran doğasından dolayı “Yeşil Tire. Organik beslenmeye verdiği önemi menülerimize de yansıttığımız için Tire’de sağlıklı yaşamın sırrını bulabileceğiniz mekanlardan biri Değirmen Şelale Restaurant. Tire’ye sadece kilometre uzaklıkta olan restoranımız yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasındadır. Gruplar için hazırladığımız.


Tire yemek yerleri

Yemek Sepeti ile binlerce restoran, yüz binlerce yemekten istediğinizi anında online sipariş edebilir, paket servis ile yemek siparişi verebilirsiniz. Kemeraltı’nın yemek yenecek yerleri ve lezzetleriyle ilgili çok fazla yazı ve rehber mevcut. Kemeraltı’nda en güzel yemek yenecek yerlerin başında uzun süredir esnafa hizmet veren, ticari ve marka endişesi gütmeyen işletmeler çoğunlukta.


Yeni açılan, beyaz yakaya hizmet veren ama kendine has ve kaliteli birçok işletme de. Sevgili Oya hanım merhabalar, bizde Tire yi bu yaz gezmiştik sağolsun arkadaşlarımızla iki gün doya doya gezdik onlarla birlikte olduk. Tire Gezilecek Yerler – Tire`ye Doyamazsın.


Tire UEFA standartlarında ve modern bir stadyuma kavuşuyor. Turistik Yerler Tire tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en gözde kentlerinden biridir. Yüzlerce tarihi yapısı, müzesi, el sanatları, evleri, çarşısı ve yemek çeşitleri ile zengin turizm değerlerine sahiptir.


Günlük turlar için her türlü olanağa sahip olan kent, ilginç tarihi ve doğal değerleri. Tire Sokak restoranları ve yemek yerleri listesi, hepsi gösteriliyor. Tire Sokak, Bursa üzerindeki ve yakınındaki restoranları görebilirsiniz. Aynı isimde birden fazla cadde varsa aşağıdan ilçelere göre seçim yapabilirsiniz.


Tire yemek yerleri

Tire mutfağı denince öncelikle zeytinyağı akla gelir. Sonra da çeşit çeşit otlar. Hemen hemen her köyde aynı otun değişik adlarıyla karşılaşmak mümkündür.


Eğer salı günü Tire’de olursanız, mutlaka Tire Pazarı‘na uğrayın. Ege otlarını ve taze meyvesebze alışverişinizi yapabilirsiniz. Derekahve iyi vakit geçirebileceğiniz, doğası güzel bir yer. Sabah saatlerinde giderseniz, dere kenarında keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz.


Kendisi Birgi turumuz da bize rehberlik yaptı ve tüm görmek istediğimiz yerleri, hikayeleriyle bize aktardı bunun için de ayrıca teşekkür ederiz. Açık büfe kahvaltımız ot kavurması, bal kabaklı mücver, tengül pidesi, el açması börek, yöresel peynirler başta olmak üzere çok çeşitliydi. Otları Tire ormanlarından.


Her türlü zeytinyağlı ve ızgara yemek var. Kaşarlı patlıcan oturtma, kabak çiçeği dolması, güveçte et, rosto, yaprak sarma, tel kadayıf, cevizli. Ege Bölgesi’nin sıcak iklimi nedeniyle kayak sezonun geç başlayıp erken bittiği Bozdağ’a gitmek için en uygun dönem, kar seviyesinin yoğun olduğu aralık ve mart ayları arası olarak belirtiliyor. Yemek sırasında Tire’nin yanında bulunan diğer tarihi şehirlere de komşuluğunu konuştuk.


Tire yemek yerleri

Selçuk, Birgi ve Salihli Sard gerçekten önemli yerler ve Tire’ye çok yakınlar. Salihli ve Sard deyince de tabi akla Lidyalılar ve dünyada ilk kez bastıkları para meselesi geliyor. Ben bunu hatırlayıp ifade edince yanımdakiler.


Tire, İzmir’in şirin bir ilçesi. En iyi İzmir Kahvaltı fırsatları, mekanları ve yerleri burada. Bana Bana Tire Kebap, Çiğli (Kipa AVM), İzmir telefon, adres, nerede, iletişim, çalışma saatleri ve sipariş bilgileri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar