29 Mart 2017 Çarşamba

Ankara başkent oluşu

Başkent, ülkenin yönetim merkezidir. Yani Büyük Millet Meclisi, devlet başkanı, başbakanlık, bakanlıklar, yüksek yargı organlarının bulunduğu kente denir. Tarihte bir çok devletler kurmuş olan Türk milleti bu yeni devletin çağdaş temellere dayanması için çok özenmiştir. Ahmet Turanoğlu adlı şaire ait tüm şiirleri antoloji. Mondros Ateşkes Antlaşması yapılmasının akabininde VI.


Ankara başkent oluşu

Mehmet Mustafa Kemal Atatürk’ü 9. Ordu Müfettişliğine atamıştı. Kadir Mısıroğlu - Duration: 12:54. Hakkımızda - İçerik Gönderin - İletişim Formu. Ankara neden başkent oldu. Kurtuluş Savaşından sonra yapılan çalışmalardan birisi de başkent seçimi idi.


ANKARA’NIN BAŞKENT OLMASI. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlıklar, yüksek yargı organları, başkentte bulunur. Modern yapılar, büyük apartmanlar yapıldı.


Ankara başkent oluşu

Bu sebepleri aşağıdaki gibi özetleyebiliriz. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi. Gün boyu milli marşlar dinleyen öğrencilerimiz öğle yemeğinden sonra kutlama etkinliklerine katıldılar. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti oldu.


Seğmenlerin oyunlarıyla şenlenen okulumuz, başkentin bu tarihi gününün çoşkusunu yaşadı. Belirli Günler ve Haftalar. Von Der Goltz Paşa’nın başlattığı “başkentin değiştirilmesi. Veda edince eski payitahta, Seçmeliydi başkent bir başka, Emin, tehlikeden uzakta, Gözler çevrildi İç Anadolu’ya. Mustafa Kemal yurdun içerisindeki durumu ve kurtuluş çarelerini halka anlatmak için Amasya’ya, Er­zurum’a ve Sivas’a gitti.


Açılış konuşmasını AHİD Genel Başkanı Hilmi. Birçok insan, Osmanlı Devleti’nin 4yıllık payıtahtı (padişahın tahtının olduğu yer) olan İstanbul’un, üstelik payıtaht tanımı aynısıyla kalarak, yeni devletin de başkenti olmasını istiyordu. Sınıf öğrencilerimizin seğmen gösterisi büyük alkış aldı.


O zamana kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul idi. Anıtkabir’de düzenlendi. Yabancı işgal kuvvetlerinin İstanbul’dan ayrılması, gündeme hükümet merkezi sorununu getirdi. TC Anayasasına giriş tarihidir. Ekim Cumartesi günü saat 11.


Vedat Sadioğlu – Emekli Öğretmen. Bozkırların arasında bir Anadolu şehri İç Anadolu’nun ortalarında Çok eski bir tarih ve güzel bir coğrafya Türkler. Bunlar İstanbul Hükümeti’ni İstanbul muhitini tanıyan insanlar ve yeni devletin o muhitin insanlarına.


Buna vesile olan öğretmenlerimiz başta olmak üzere etkinliklerimize katılanlara çok teşekkürler. Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı. Bu tasan doğrultusunda, 20. Yıl Dönümü Kutlama Töreni.


Ankara başkent oluşu

Büyükhanlı Kardeşler Ortaokulu’nda düzenlenen kutlama törenine katıldı. Böyle olduğu için bir başkanı da yoktu. Meclis bazen çoğunluğun desteğine sahip olan bir bakan seçemiyordu.


Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi olarak coşkuyla kutladık. Ahilik Haftası - Ekimin 2. Email adresine yeni bir şifre gönderilecek. Arda ŞENTÜRK – Milletvekili Danışmanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar