20 Mart 2017 Pazartesi

Dürüstlük ile ilgili hikayeler

Dürüstlük ile ilgili hikaye. Ali arkadaşları tarafından dürüst olarak bilinirdi. Geçenlerde yolda bir cüzdan bulmuş ve sahibini arayıp cüzdanı teslim etmişti. Ali aynı zamanda yalan söylemeyen biriydi. Ucunda sıkıntı çekmek bile olsa yalana başvurmazdı.


Dürüstlük ile ilgili hikayeler

Kitap okumayı seven insanlar daha zeki ve daha başarılı olurlar. Bende bu yüzden kitap okumayı sevdirmek istedim bu site ile. Gizli kalmış bütün bilgilerin kitaplarda saklı olduğuna inandığımdan, kültür seviyemizi yükseltmek, bilgi hazinemizi daha da zenginleştirmek, gizli yeteneklerin ortaya çıkmasına destek olabilmek için, okusun yazsın benim ülkemin insanları diye. Gece olunca, insanlar maymuncuklarını ve fenerlerini yanına alır ve komsusunun evini soymaya gidermiş. Buluntu eşya (lukata) ile ilgili hükümler nelerdir?


Define aramak ve bulunduğunda sahiplenmek caiz midir? Yarışmalarda elde edilecek ödülleri almak caiz midir? Market ve mağazalarda alışveriş karşılığında verilen çekiliş kuponlarına çıkan hediyeler helal. Bazı kimseler ise tatil beldelerinde çok sayıda otelin sahibi olduğunu, farklı yerlerde yüzlerce dönüm zeytinlik arazisine malik olduğunu iddia ediyordu. DoĞruluk Zalim bir vali vardı.


Dürüstlük ile ilgili hikayeler

Bu vali bir gün adamlarını göndererek Hasan Basri Hazretleri’ni yakalatmak istedi. O da bir vakit ders verdiği Habib-i Acemi Hazretleri’nin kulübesine gelip saklandı. Bir devirde hac için Mekke’ye giden birisi bir adamın “Allah’ım, sen doğruların yardımcısı ol, onlara yardım et. Diye dua ettiğine şahit olur. Aşağıda dürüstlük ve güven ile ilgili hikayeler kısaca olarak ele alacağız.


Bir toplumda dürüst ve güvenilir insanların olması o toplumda hayatı kolaylaştırmaktadır. Ormanın birinde bir gün kirpinin tarağı çalınmış. Aslan hemen toplamış bütün hayvanları. Kim aldıysa hemen yerine koysun demiş.


Tilki ise evet daha önce çalmıştım ama artık yapmıyorum, tarağı ben almadım demiş. Herkes tilkiyi suçlamış. Bir varmış bir yokmuş… Uzak mı uzak diyarların birinde bir köy, bu köyde. Yardımlaşma ve Dayanışma.


Fırtınalı bir günde, anne güvercin yavrularını doyurmaya çalışıyordu. Ormanda yiyecek boldu ama rüzgar öyle şiddetli esiyordu ki yuvadan fazla uzaklaşamıyordu. Yanlarındaki komşu bina ile evleri arasında boş bir arsa vardı. Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir. Hikayelerde deyim ve atasözlerini kullanmaya özen gösterdik.


Bu örnek hikayeleri değiştirerek ödeviniz de kullanabilirsiniz. Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu 8E sınıfı olarakizledik ve çok beğendik. Cevap: dürüst ve güvenilir olmak ile ilgili hikayeler dürüst ve güvenilir olmak ile ilgili hikayeler Zalim bir vali vardı. Bir kasabada her gün hava kararınca, insanlar maymuncuklarını ve fenerlerini yanlarına alır, komşularının evlerini soymaya giderlermiş. Fakat gün doğarken geri döndükleri her seferinde kendi evlerini de soyulmuş durumda bulurlarmış.


Ama ülkede kimse kaybetmezmiş, çünkü herkes birbirinden çalarmış. Başarı, geliştiren hikayeler, kişisel gelişim videoları, başarı öyküleri, kişisel gelişim testleri, başarı sözleri, özgüven, beyin gücü, IQ hesaplama, banka notu öğrenme, kişisel gelişim eğitimleri, kişilik testleri, zeka geliştirme, yaratıcılık, pazarlama, farklılık ve fark yaratma, yabancı dil öğrenme, kişisel imaj, beden dili, medyum, topluluğa hitap. Türkçe dersi için verilen Püf Noktası etkinlik sorularından birisi. Soru şu şekilde: Siz de aşağıda verilen konulardan biriyle ilgili bir hikâye yazınız.


Hikâyenizde daha önce öğrendiğiniz atasözü ve deyimleri de kullanmaya özen gösteriniz. Son Konular Cimcimeden Flatcast fcpli tema 1Cimcimeden Flatcast fcpli tema 124. Zübeyde Hanım Anaokulu-Yasemin Adsız öğretmenimize teşekkür ederiz.


Aralarında ufak tefek dargınlıklar olsa bile eski dostlar birbirlerine düşman olmazlar, yeni kazanılan dostlarla arada henüz sıkı bir bağ oluşmadığı için bu durum söz konusu değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar