21 Mart 2017 Salı

Iç anadolu iklimi nedir

Don olayları çok görülür. En az yagış alan bölgedir. Ortalama yagış 4mm’dir. Bunun en önemli sebebi bölgenin.


Bölgenin çevresinde bulunan dağların konumu ve uzanışı denizerlik etkisinin iç bölgelere. Haziran ayı nihayetinde yaz kuraklığı belirgin şekil alır. Kurak iklimi, bitki örtüsünün bozkır olması ve düzlüklerin geniş yer kaplaması küçükbaş hayvancılığı yaygınlaştırır.


Tiftik keçisinin 78’i bu bölgede beslenir. Yazlar ova kesimlerinde gündüzleri çok sıcak, geceleriyse se­rin geçer. Yaylalarda gündüz sıcaklık ovalara göre biraz daha düşüktür. Kışlar her yanda soğuk ve serttir. Mevsimler ve gece-gündüz arasında­ki sıcaklık farkları yüksektir.


Iç anadolu iklimi nedir

Bölgede, doğuya doğru gidildikçe yüksekliğin artmasına bağlı olarak karasallık derecesi artar ve kış sıcaklıkları çok düşük değerlere ulaşır. KONUMU, SINIRLARI VE KOMŞULARI. Kentleşme oranı düşük, kırsal yerleşme topludur. Bu iklim türünde kış erken başlayarak karın gün yerin üzerinde kalmasına sebep olmaktadır.


Ancak doğuya doğru iklim sertleşir. Buğday, arpa, ayçiçeği ve çavdar yetiştirilir. Bu bozkırlar, eskiden bölgede geniş yer kapladığı bilinen ormanların yok. Doğuya doğru gidildikçe kara iklimi kendini iyice gösterir. Yaz mevsimi az yağışlı olup, yağış maksimumu kış ve özellikle ilkbahara rastlar.


Bu bölgede en çok soğuk görülen yer kuzey taraf olmaktadır. Buna bağlı olarak doğal bitki örtüsünü güney ve alçak kesimlerde. Türkiyedeki iklim çeşitleri ve özellikleri şu şekilde açıklanabilir.


Yıllık yağış tutarı 4mm. Buralarda yazları sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlıdır. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlıdır. Bu nedenle karasal (step) iklim hakimdir. Bölge içerisinde sıcaklıklar doğuya doğru daha da düşer.


Iç anadolu iklimi nedir

Sıcaklıklar yazın ortalama – 24C, kışın ise ile -C. Bilecik yöresi ile Ergene Havzası’nda karasal iklimin özellikleri görülmektedir. Anadolu yüksek dağlarla çevrilidir. Yağmurlar en çok ilkbaharda yağar. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır.


Kara İklimi: Yurdumuzun deniz etkisine kapalı iç kısımlarda görülür. Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu karasal iklim etkisindedir. Karasal iklimin bitki örtüsü bozkırdır.


Yağışlar (dağlık kesimler hariç) az ve kısa sürelidir. Anadolu Bölgesi İklim ve Bitki Örtüsü Hakkında Bilgi, kısaca konu özeti, ödev araştırması, İç Anadolu Bölgesi İklim ve Bitki Örtüsü: Bölgede yazlar sıcak ve kurak, kışlar uzun, soğuk ve karlı geçen step İklimi hüküm sürer. Ankaranın iklimi, ankaranın iklimi hakkında bilgi, Ankaranın iklimi nedir, ankarada hangi iklim görülür Genellikle kara ikliminin hüküm sürdüğü Ankara da farklı iklimler vardır.


Akdeniz İklimi Karadeniz İklimi. Güneyde İç Anadolu nun hususiyeti olan step-bozkır iklimi, kuzeyde ise Karadeniz bölgesinin yumuşak ve yağışlı özelliği görülür. Alçak ovalarda bozkır, yüksek alanlarda ormanlar yer alır. Erzurum-Kars bölümünde yaz yağışlarından dolayı çayırlar yayılış gösterir. ANADOLU BöLGESi HAKKINDA BİLGİ NEDİR, iç ANADOLU BöLGESi HAKKINDA BİLGİ ANLAMI, iç ANADOLU BöLGESi HAKKINDA BİLGİ HAKKINDA BİLGİ, iç ANADOLU BöLGESi HAKKINDA BİLGİ DERS NOTU, iç ANADOLU BöLGESi HAKKINDA BİLGİ ÖDEVİ sayfanın konularıdır.


Iç anadolu iklimi nedir

Doğu Anadolu Bölgesi İklimi ve Bitki Örtüsü Özellikleri hakkında bilgi aktardık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar