28 Mart 2017 Salı

Kuran ve ehlibeyt

Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’deki ayetlerin dörtte biri Ehl-i Beyt için nazil olmuştur. Bunların hepsini yazıp hangi bağlamda indiğini anlatmak mümkün olmayacağından, sadece bir kısmını paylaşacağız. Meşhur Tathir ayetinin (Ahzab-33) nazil olmasıyla birlikte kızı Hz. Yüce Allah sizden, her türlü günahı, haramı, fenalığı, çirkinliği, basitliği uzaklaştırmak ve sizi tertemiz yapmak istiyor. Sen de içlerinde bulunup onlara namaz kıldırdığın zaman, onlardan bir kısmı seninle beraber namaza dursunlar, silahlarını yanlarına alsınlar, böylece (namazı kılıp) secde ettiklerinde (diğerleri) arkanızda olsunlar.


Kuran ve ehlibeyt

Ehlibeyt Alimleri Derneği. Kuran-ı Kerim ile başlayan iftar programımız, Tasavvuf Musikisi ve Semah etkinliklerinden sonra Dünya Bektaşileri Genel Sekreteri Hüseyin Başar Baba’nın duasıyla devam etti. KURAN VE EHLİBEYT (A.S) IŞIĞINDA İSLAMİ FİKİR VE ARAŞTIRMALAR Kuran-ı Kerim ve Hz. Relaxing Rain and Thunder Sounds, Fall Asleep Faster, Beat Insomnia, Sleep Music, Relaxation Sounds - Duration: 3:00:01.


Jason Stephenson - Sleep Meditation. Ey halk, biliniz ki bende insanım. Allah’ın daveti bana yakında gelecektir. Bende onu kabul edeceğim. Dua ile başlar Elifbamız.


Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bil hayr. Kur’an ayetlerinde her amelin kabul olması, niyet ve salih amel olmak üzere iki şarta bağlanmıştır. Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Biz takva kelimesi, hidayet yolu, en yüce örnek, en azametli hüccet ve en sağlam kulpuz.


Size iki değerli emanet bırakıyorum. Ehl-i Beyt’imi kendi aranızda bedendeki baş ve baştaki iki göz mesabesinde tutunuz. Yildonumu munasabetleriyle duzenlenen vahdet toplantisina butun muslumanlar davetlidir. Allah, siz Ehl-i Beyt’den bütün kötülükleri kaldırmayı irade etti ve sizleri tertemiz kıldı”.


Kuran ve ehlibeyt

Veda Hutbesi: Veda Hutbesi. Bilmiyor um, belki bu seneden sonra sizinle burada ebedi olarak bir daha birleşemeyeceğiz. Bismillahirrahmanirrahim EY İNSANLAR!


Her yıl “Dünya Alulbeyt Kurumları” tarafından düzenlene “Hz. Ali (a.s) hakkında yüzlerce ayet inmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı, “Kerbela Şehitlerini Anma” programları kapsamında İstanbul Eyüp’te bulunan Bahariye Mevlevihanesi’nde Muharrem iftarı verdi. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen iftarda, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, kasideler, mersiyeler, mevlitten bölümler ve ilahiler okundu.


NEMLİ NOT: Değerli Ziyaretçilerimiz! NİÇİN KURÂN’I TANIMALIYIZ? Ali’ye muhabbet ve sevgi beslemek farz bilinmiştir. Seyyid Haşim Bahrani, Hz.


Kur’an, hayat programını düzenlemek ve hayat kanunlarını belirlemek üzere inen ilahî vahiy ve sözlerdir. KURAN-I KERİM VE EHLİBEYT Yüce Allah, Hz. Muhammed’i (s.a.a.v.) nebi ve resullerin sonuncusu olarak insanların hidayetine gönderdi. Daha önce resullerine gönderdiği kutsal kitapların en sonuncusunu kendisine indirdi.


Kuran ve ehlibeyt

Her Müslüman’ın kabul ettiği gibi İslam dini son din, Kuran’ı Kerim son kitap ve Peygamber son peygamberdir ve mukaddes İslam dini kıyamete kadar baki kalacaktır. Bundan dolayı hem Kuran’ın öğretileri hem de Peygamberin sünneti evrenseldir. KURAN’DAKİ EHLİBEYT KAVRAMI VE BERABERİNDEKİ TARTIŞMALAR. Birçok kavramın anlam hayatında da görüldüğü üzere Şîa ve Ehl-i sünnet.


Müsemmâ ehli olan için, isimler değişşe de asliyet değişmez. Hiçbir güzelliği kendimize mal etmeden, bütün güzellikleri Rabbimizden bilmeliyiz. Türkiye Caferileri Sitesi.


Kur’ân’ı tane tane, açık açık oku! Burada yazdigim hedisler Peygember(s) ve ehli-Beyt(a) hedislerinin bagchasindan bir destedir. Eger bu ishimle Allahin raziligini qazanmishamsa ozumu xoshbext hesab edirem.


TİLAVET SECDELERİ – SECDE AYETLERİ “Tilamvet Secdesi” mübarek KURAN-ı KERİM’de mevcut olan bazı ayetler okunduğunda ve ya duyulduğunda insanın secdeye gitmesi gerek ayetler için yapılan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar