24 Mart 2017 Cuma

Saat kulesi nerede

Saat kulesi nerede

Saat Kulesi’ne gidebilmek için ESHOT otobüslerini kullanabilirsiniz. Erzincan’da, minarelerin dahi yıkıldığı depremden kurtulmayı başarmıştır. Saat kulesine ulaşım için en ideal yol metroları kullanmak olacaktır. Havalimanından Metro ile geçiş yapabilirsiniz.


Vali Ziya Paşa tarafından yapımına başlanmıştır. Vali Abidin Paşa tarafından tamamlattırılmıştır. Kule, kesme taştan yapılmıştır. Uzunluğu metre olan kule kare prizma şeklindedir ve kulenin duvarları tuğla ile inşa edilmiştir. Deniz Müzesi ve Çimenlik Kalesi‘ne yürüme mesafesindedir.


Merkezde bulunan Feribot iskelesinden, kuleye yürüyerek 3-dakika içerisinde ulaşabilirsiniz. Eski Adana merkez olarak kabul edilen yerin göbeğindedir. Kütahya Gezi Rehberi hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Merkeze bağlı Ali Paşa Mahallesinde bulunur.


Saat kulesi nerede

Kent merkezinde bulunan Zafer Meydanı üzerinde bulunur. Bayburt Gezi Rehberi hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Bayburt’un merkezine bağlı Şeyh Hayran Mahallesinde bulunur.


Raymonf Charles Pere adındaki bir mimarın yaptığı kule üzerindeki saat ise Alman İmparatoru II. Wilhelm’in Osmanlı Devleti’ne bir armağanıdır. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. Fahri Konsolosluğu hem de tüccar olan Emille Vitalis adlı kişi tarafından tüm masrafları karşılanarak inşa ettirilmiştir. Fakat daha sonra zarar görüp yıkılmıştır.


Mutasarrıfı Musa Kazım Bey tarafından inşa ettirilmiştir. Kocaeli İlinin İzmit İlçesinde, körfezin mavi sularını görebilecek özel ve bir o kadarda güzel manzaraya sahip bir tepeye inşaa edilen saat kulesi, II. Konak ilçesine bağlıdır.


Hereke ve Tavşancıl traverten taşları kullanılmıştır. Prag Old Town Meydanı’nda yer alan bir saat. Saat’in bu kadar ünlü olmasının en önemli nedeni günümüzde hala çalışabiliyor olan dünyanın en eski saati olması. Halk arasında Tepsi Minare ve Kesik Kule olarak adlandırılmaktadır. Sadrazam Mehmet Said Paşa tarafından Alman Konsolosluk binasını yapan mimara yaptırılan kule metre boyundadur.


Saat kulesi nerede

Bursa merkezde görülmesi gereken yerlerin başında yer alan Tophane, hem manzarası hem de tarihi mirasıyla ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Bu yazımızda Bursa Tophane, Tophane saat kulesi, Osmangazi Türbesi, Orhangazi Türbesi hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Merkezi yerde bulunan ve muhteşem görüntüsü ile eskileri hatırlatan bir sanat eseri diyebiliriz. Batum Nerede Batuma nasıl gidilir yazımı okumadan Batum gezi planı yapmayın. Geceleri daha güzel bir yapıya bürünen bu kuleyi görünce daha da bir şaşırdım.


Batum’da , Avrupa’nın belirli metropollerinden ilham alıp benzerlerini inşa etmişler. Big ben saat kulesinin özellikleri. B koordinatlarında bulunmaktadır.


Pisa tren istasyonuna yaklaşık km mesafede konumlanan kule, Piazza Dei Miracoli’de (Mucizeler Meydanı) yer alıyor. Abülhamit tarafından Cuma selamlıklarında kullanılmak için yaptırılmış. Prag Astronomik saat Hakkında Bilgi – Prag saat kulesi. Prag’ta yer alan gerçekten enteresan bir yapı burası. Genelde görmeyenlerin çok merak ettiği görenlerin ise bir çoğunun büyük hayal kırıklığı yaşadığı bir saat.


ZMİR SAAT KULESİ, metre yüksekliği ile İzmir’in sembol yapılarından biridir. Bu saat kulesi, Osmanlı Padişahı II. Dijital saatlerin ve teknolojinin henüz keşfedilmediği zamanlarda, insanlar günlük yaşantılarını düzenlemek ve zamanı takip edebilmek için, şehrin en merkezi yerine konumlandırılmış mimarlık ve mühendislik harikası saat kulelerinden yararlanırlardı.


Dünyanın en ünlü saat kuleleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar