21 Mart 2017 Salı

Zaman eş anlamlısı

Zaman eş anlamlısı

Eş ve Yakın Anlamlı, Anlamdaş Kelimeler Sözlüğünde Arama Yapın. Türk Dil Kurumu sözlüğüne baktığımız zaman sözcük şu şekilde tanımlanmıştır: Bir oluşun ya da işin öncesi ve sonrasıyla birlikte şu anın süresi. Vakit, “Bir işin, bir oluşun içinde geçtiği, geçeceği veya geçmekte olduğu süre” demektir.


Yazılışları ve okunuşları farklı anlamları aynı olan sözcüklere eş anlamlı (anlamdaş) kelimeler-sözcükler denir. Zaman eş anlamlısı nedir? Eş anlamlı kelimeler aynı. Eş Anlamlısı - İlk Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Anlamlisi. Aşağıdaki kelimelerden hangisi ilginizi çekiyor?


Bu yazımızda zaman eş anlamlısı, zaman nedir, zamanın eş anlamlısı ile ilgili kısa bilgiler verildi sizlere. Sizinde zaman hakkında iletmek istedikleriniz varsa aşağıda bulunan yorum formunu doldurarak bizlere. Okunuş ile yazım açısından farklı ama anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Sonbahar kelimesinin eş anlamlısı güzdür.


Zaman eş anlamlısı

Güz kelimesinin eş anlamlısı sonbahardır. Dilimiz yapı bakımından zengin olması kelimelerin eş anlamlı kelimelerin bulunmasıdır. Anlamları aynı olan ve yazılışları farklı olan kelimeler eş anlamlı kelimelerdir. Bunlardan biri zaman kelimesi olarak ele alalım.


Peki sık sık kullandığımız zamanın anlamı nedir diye soracak olursanız. Mynet Anasayfa Email Oyun. Kelime haznesinin çokluğu kişinin daha iyi yazması, kendini daha iyi ifade etmesi, okuduğunu anlaması anlamlarına gelmektedir.


Zaman eş anlamlısı

Bir kelimenin eş anlamlısı olabileceği gibi kelimeler arasında da eş anlamlılık olabilir. EŞ ANLAMLI KELİMELER TABLOSU: Sözcük. Bir yarışma programında çıkan soru Tenis kelimesinin eş anlamlısı nedir?


Anne, tamamen Türkçe kökenli bir kelimedir. Anne sözlük anlamı itibariyle”çocuğu olan kadın” anlamına gelmektedir. Yeni gönderiler Forumda ara. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz. Gece kelimesinin eş anlamlı (anlamdaş) kelimeleri Şeb ve Tün’dür.


Kış zamanında geceleri don ve buz olayları çok görülür. Dün gece hava çok soğuktu. Gece vaktinde dışarı çıkmak hiç akıllıca değil. Gece dışarı çıkarken çok dikkatli olmalısın.


Her zamanki gibi eve gece vaktinde gelecek. Konusundan bahsedeceğiz. Bu kelimenin eş anlamlı karşılığı “vakit” kelimesidir. He iki kelime de aynı anlama gelir.


Rüyada Eski Arkadaşı Görmek. Sonraki İçerik Hemşirenin Görevleri Nelerdir. Lütfen yorumunuzu giriniz! Yanlış bir e-posta adresi girdiniz! Cevabın eş anlamlısı nedir?


Sözlük anlamını da açıklayıp bir örnek cümle verir misiniz. Yakıtlarda Aranan Özellikler Nelerdir? Seyahat kelimesinin eş anlamlısı nedir ? Eş sesli kelimeler nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar