27 Şubat 2014 Perşembe

Ankara nın meşhur yemekleri

Bazı bölgelerde pilavı pirinçten bazı bölgelerde arpa şehriyeden yapılır. Bir diğer husus ise etin kemikli kaburga eti ya da kuşbaşı et olup olmadığı konusundadır. Yurtta genel olarak, karasal iklim hakimdir. Yazlar sıcak ve kurak geçerken kışlar, soğuk ve kar yağışlı geçmektedir.


Kesilirken yaprak döner parçalar halinde ufak ufak dökülür. Ankara’nın en meşhur lezzetlerindendir. Bir tarafta ocak ve tandır, bir tarafta kışlık erzakın muhafaza edildiği kiler bulunurdu. Gidilmediyse denemeye değer, ancak sonrasında çok da tercih edilecek bir mekan olduğunu düşünmüyoruz. Bu lezzetli yemekleri mutlaka denemelisiniz.


Aş çorbası, tutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, tarhana çorbası, toyga çorbas. Tüm bunlar yörenin yemek kültürüne yansımıştır. Sarımsaklı seyahatinizi. Konya ülkemizin en nefis lezzetlerine ev sahipliği yapıyor. Bu ana yemeklere eşlik eden pıt pıt pilavı ve oğmaç aşı ile yiyebilirsiniz.


Lezzetine doyum olmaz bir kebap çeşididir. Kebapları yemeye ilk önce urfa kebabından başlamalısınız. Yüzölçümü olarak ülkenin üçüncü büyük ilidir. Bayrağın iki tarafında meşhur kabadayılardan iki efe de ellerinde Tekepala dedikleri, iri palaların uçlarını yukarı tutmuş bir vaziyetle ilerlerdi.


Denizli yemekleri konusunu ayrıca yazıya dökmemin sebebi, sanırım müthiş lezzetli Denizli Kebabı. Zaten Denizli yemek deyince ilk akla gelen şey, kuzu etinden yapılan ve yaklaşık 4-saatte odun ateşinde yavaş yavaş pişen lokum gibi Denizli Tandır Kebabı. Adana’nın neyi meşhur denince tarihi yerleri de akla geliyor. Seyahat ve gezi severler için en güncel bilgiler.


Ankara nın meşhur yemekleri

Gideceğiniz yer hakkında en güncel bilgileri edinmenin en kolay yolu! Islav kabilelerinin kurduğu bir devlettir. Ayrıca, nefis kıymalı poğaçası, mahlepli çöğreği, ketesi, bazlaması ve gözlemesini de unutmayın. Meşhur Yemekleri Papara, Tiritli Köfte, Efelek Dolması, Omaç, Carcıran, Altüst böreği, Şirden Dolması (bumbar), Mucirim Köftesi, Mıhlama gibi yiyecekler sıklıkla tüketilenler arasında yer alıyor. Beypazarı’nın meşhur güveci,yaprak sarması, tarhana çorbası ve mantısı parmakları yedirecek cinsten.


Tatlı olarak da katlı baklavası ya da höşmelimi kesinlikle tadılacaklar arasında. Kayısı diyarı Malatya’nın meşhur yemekleri Malatya, tarih boyunca pek çok medeniyetin hakimiyet kurduğu bir şehir. Türkiyenin neresinde ne meşhur. Adana denince akla gelen meşhur yemekler arasında kebap birinci sıradadır? Hangi bölgenin neyi meşhur.


Hürriyet Cuma’nın en iyi listeleri, zaman zaman tek bir kent ya da bölgeye de odaklanıyor. Son on yılda yiyecek-içecek kültürünün çarpıcı bir şekilde geliştiği başkent, ayrı. Fransız mutfağını en iyi şekilde yansıtan pek çok restoran Paris şehrinde yer alıyor. Paris’e gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken lezzetli yemekleri sizin için araştırdık!


Soğan ve et suyunun kullanılması ile yapılan çorba, üzerine peynir eklenerek servis ediliyor. Kızılay tarafında iseniz Sakarya caddesindeki Hüsmen Ağa’dan da çeşit çeşit turşular alabilir çeşmeden de turşu suyu içebilirsiniz. Boşnak yemeklerinin dışında bir de her gün değişen ”Anne Yemekleri” menüsü mevcut.


Bu menü birkaç çeşit sulu yemek ve çorba’lardan oluşmaktadır. Döner yemek ise ayrı bir keyif. Bu yemeklerin hepsi ilginç isimleri olsa da lezzetiyle ankara yöresine özel.


Bulabilirseniz tabi DİĞER YÖRESEL YEMEKLERİ. Fakat restoranlarda bulabilir misiniz. Büyük bir alana yayılmış Rusya, yeme içme konusunda her zevke hitap ediyor.


Rus mutfağı birçok kültürden beslenerek zenginleşmiş ve özellikle lezzetli hamur işleri ve et tarifleriyle ülkeyi ziyaret eden gezginlerin damaklarında unutulmaz deneyimlere dönüşüyor. Gürcü, Balkan, Türk, Kazak ve Ukrayna gibi komşularının mutfaklarından gelen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar