17 Şubat 2014 Pazartesi

Mysql server nedir

Açık kodlu olması yazılımın kolay geliştirilebilir olması anlamına gelmekte ve yazılımın sürekli güncel olması sağlanmaktadır. MySQL Temel Özellikleri Nelerdir? Verilerin organizasyonunu merkezi olarak yapan Sql Server client uygulamaların server üzerindeki verilere erişmesinide sağlar. Belki ilerleyen zamanlarda bu sistemlerde tarihin tozlu sayfalarında. SQL server içinde barındırdığınız verilerin bir kullanıcıya ulaşmadan önce istemci yani Client ile akışını sağlayan sistemdir.


Mysql server nedir

Kolay kullanımı ile çok tercih edilmektedir. Transaction kullanımı ile ilgili bilgi yer almaktadır. Sql server, Microsoft’un geliştirdiği bir veritabanı yönetim sistemidir. Bu veritabanı sistemi RDBMS yani ilişkisel veritabanı sistemi olarak adlandırılır. Bunun temel sebebi ise sistemdeki veri tabanları içindeki verilerin tablolarda bulunması ve bu tabloların da birbirleriyle bazı bağlantılarının.


Bu program sayesinde kendi bilgisayarınızda bir veritabanı yaratarak buna erişim. Trigger kullanımı örneklerle anlatılmıştır. Veritabanı, düzenli veriler topluluğudur.


Mysql server nedir

SQL Server içerisinde bu kavramı pek çok kez kullanacağız. Birçok programlama dilini destekler ve birden fazla kullanıcı ile birlikte kullanılabilir. Ancak kısaca mantığını anlatacak olursam PHP’de veya diğer programlama. Belirli komutlar yoluyla veritabanına veri gönderilmesi, verinin işlenmesi, düzenlenmesi, silinmesi gibi işlemler yapılır.


Bunlar içinde Express versiyonları ücretsiz olanlarıdır. Bir örnekleme yaparsam, mesela bir alışveriş sitesini düşünelim. Bu sitenin günün her saatinde, ulaşılabilir olmasını isteriz. Bu yazımızda bir sunucu üzerine LAMP Server kurulumunun nasıl yapıldığına ayrıntılı olarak değineceğiz.


Kurulumumuzu ubuntu server 16. Tablomuzda bir alandaki verilerin tekrarlı olmasını istemiyorsak UNIQUE kriterini kullanmamız gerekir. Tablo tasarımını yaparken bir alanın UNIQUE olup olmayacağına iyi karar vermemiz gerekir. ALTER komutu ile alanın özelliklerini değiştirirken, ilgili alanda tekrarlayan kayıtlar varsa UNIQUE değerini veremeyiz. SQL nedir, Temel SQL Komutları nelerdir?


Mysql gibi açık kodlu bir yazılım olmamakla birlikte tüm güncelleme ve geliştirmeleri Microsoft tarafından yapılmaktadır. Database Server (Veri tabanı Sunucu): Veri tabanı hizmetleri vermek için oluşturulan sunuculardır. SQL ifadelerini kullanabilirler. Günümüzde çok popüler olan, performansı büyük paralar. SQL, veritabanı sistemi standart dildir.


MySql veritabanı kurulumuna geçelim ardından nasıl kullanılır ona bakalım. MySql Server bilgisayarımızı bir veritabanı servisi oluşturmamızı sağlayacak. Mysql Workbench ise Mysql Server’ımızı kolayca yönetebilmek için bir arayüzdür. Bu adım Mysql’i bilgisayarımıza indirmek olacak.


Kullanıcı bilgilerini yanlış giriyorsun kodlarda bi sıkıntı yok, tabii mysql_server de sıkıntı yoksa. Edit Konuyu tam okumadan kodlara ve başlığa baktım çalışan bi sistem değişiklik yapmadan hata verdiyse hostçunla görüş. Yapabilirsen mysql bi restart yap. Mysql server’i kurarak ana sunucunuza gelen yükü azaltabilirsiniz.


Mysql server nedir

Mysql veritabanı kullanan sistemlerin çoğunda kullanım ağırlığı genelde mysql üzerinde oluyor. Bunu dikkate aldığımızda mysql programını ayrı bir serverda barındırmakda mantıklı hale geliyor. Bu konuda basit şekilde centos 6. Apache, dünyadaki web sitelerinin 46’sına gücünü veren açık kaynak kodlu, ücretsiz bir web sunucusu yazılımıdır. Resmi ismi Apache HTTP Server’dır ve Apache Software Foundation tarafından geliştirilmiştir.


Web sitesi sahiplerine içeriklerini internet üzerinde yayınlama olanağı sağlar ve ismi “web server” de buradan gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar