26 Şubat 2014 Çarşamba

Ilk buluşlar

Ilk buluşlar

Nükleer reaktörün mucidi olarak kabul edilir. Fermi, indüklenen radyoaktiflikte önemli buluşlar yaptı. Günümüzde insanlar yaşantısını etkileyen en önemli etkenlerden biriside içimizde yaşamış insanlardan bazılarını farklı düşünerek hayata farklı bir açıdan bakmalarıdır.


Kuşkusuz, barut da tıpkı pusula ve çelik gibi Çinliler’e ait buluşlardan en çok bilinenlerinden biridir. Daha yenilikçi yaklaşımlar ise yazının aynı dönemde Mısır uygarlığı tarafından bulunduğunu, yani yazının dünyadaki iki farklı uygarlığın aynı zamanda bulduğu bir şey olduğunu söylüyor. Battanî tarafından sinüs ile hesaplar yapılmaya başlandı. Uzaklıkları, mesafeleri ölçmek için kullandığımız metreler artık rafa kalkıyor. Oldukça kolay şekilde mesafe ölçmeye yarayan bir cihaz üretildi.


Defa Sinüsün Kullanılması. Bilim adamları kısa mesafeleri ölçmek amacı ile bir cihaz geliştirdi. Böylece ilk elektrikli telgraf makinesı ortaya çıktı.


Tarih Devirleri'nin başlangıcını oluşturur. Elektrik akımı, alıcı cihazın kadranındaki bir dizi iğneyi hareket ettirerek ulaştırılacak mesajın ekranda belirmesine yardımcı oluyordu. Buluşlar, İcat listesi, kim icat etti, mucitleri. Parmak metre olarak da tabir edilen bu cihaz, smart finger yani. NASA’da çalışan bilim insanları icat etti.


Tam bir dolunay şeklinde görülen ayın, gün geçtikçe, incelerek hilal şeklini alması, gözden kaybolması, sonra tekrar hilal şeklinde doğması ve büyüyerek dolunay haline gelmesi takvimin esasını teşkil etti. Takvim kayıtlarının ilk olarak tespiti, ayın günlük devrelerinin kaydı ile başladı. Amaçları, astronotlar için en kullanılmaz haldeki suyu dahi içilebilir hale getirmekti. Altmışlı ve yetmişli yıllarda çok popüler olan Lava Lambasını İngiliz Edward Craven icat etti.


Ilk buluşlar

Bir çoğumuz günlük hayatımızda kullandığımız araç-gereçlerin nasıl ortaya çıktığını merak etmişizdir. Johannes Gutenberg'in baskı makineleri kitap üretiminde çığır açtı. Copernicus, gezegenlerin Dünyanın etrafında değil, Güneş'in etrafında döndüğünü ortaya atan.


Alfabe İnsanın konuşmasının. Ders kazanımları analiz edilerek sorular hazırlanmıştır. Bütün soruların cevaplarını anlık görebileceğiniz gibi sınav sonunda da sonuçları görebileceksiniz. Sınıf, Buluşlar, Deneme, İlk Ça.


Hayatı kolaylaştıran ilginç buluşlar. Ilk araçlar YONTMA TAŞ devrinde yapılmıştır. Ilk RESIM ve HEYKEL yontma taş devrinde yapılmıştır. Zaman İçinde Bilim Ünitesi, İlkçağdaki Bilimsel buluşlar konusundan oluşmaktadır. Ilk defa ATEŞ yontma taş devrinde bulunmuştur.


Insanlar ilk defa BALIKÇILIÄžA yontma taş devrinde başladılar. Bu sistem günümüzde kullanılan otomatik çamaşır makinesinin de temelini oluşturmaktadır. Bu hareket neticesi hayali dairenin yönü daima. Bu buluşlar sadece iletişimin değil, insanlık tarihinin de gelmiş geçmiş en büyük devrimleri arasında yer alıyor.


Tarihteki Önemli Buluşlar (İcatlar) Nelerdir? Johannes Gutenberg’in baskı makineleri kitap üretiminde çığır açtı. BULUŞLAR TARIHI ILKÇAĞ TARIHI Tarih öncesi ilk devir KABATAŞ devridir.


Copernicus, gezegenlerin Dünyanın etrafında değil, Güneş’in etrafında. Dünyanın ilkleri, icatlar ve buluşlar hakkında yazılardan oluşan genel kültür sitesi. Bunun sonucunda yeni icatlar hakkındaki bilgilerin yayılması hızlandı. Biruni Biruni Biyografisi.


Ilk buluşlar

Türk kökenli olduğunu iddia edenler de olmuştur. Sponsorlu Bağlantı Enler Ve İlkler (buluş Ve İcatlar) İlk Buluşlar Ve İlk İcatlar İLK DEFA SİNÜSÜN KULLANILMASI Battanî,10.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar