20 Mart 2014 Perşembe

Php nedir

Php nedir

Kısa sürede PHP ile programlamaya başlayabilir ve birkaç saat içersinde basit programlar yazmaya başlayabilirsiniz. PHP nedir diye merak edenler için hemen anlatalım. PHP site ve PHP program lar için kullanılabilir. PHP, dinamik, kendi kendine yönetilebilir web siteleri yapılmasını sağlar.


PHP Web Tabanlı, nesne yönelimli bir programlama dilidir. Daha önce de belirtildiği gibi, istemci tarafında yürütülen JavaScript gibi bir dilin aksine, PHP genellikle sunucu tarafında bir dil olarak kullanılır. Peki bunun anlamı nedir? Günümüzde 2milyondan fazla web sitesi PHP ile çalışırken, milyondan fazla web sunucusunda PHP kurulumu bulunmaktadır.


Daha detaylı PHP kullanım istatistiklerine aşağıdaki sayfadan ulaşabilirsiniz. PHP kısaca web tabanlı bir programlama dilidir. Diğer web tabanlı dillere göre onlarca avantajı olan ve günümüzde en popüler dillerden birisi. Uzantılı dosya nedir , php nasıl yapılır ? PHP bütün büyük işletim sistemlerinde, Linux, birçok Unix türevi (HP-UX, Solaris, OpenBSD vb.), Microsoft Windows, Mac OS X, RISC OS dahil olmak üzere çok çeşitli platformlarda çalışabilir.


PHP benzer biçimde bugün yaygın biçimde kullanılan HTTP sunucularının büyük kısmını. Php ‘yi Kısaca Dinamik Web Siteleri, Web Uygulamaları Geliştirmek için Oluşturulmuş Web Tabanlı Çalışan Bir Programlama Dili olarak tabir edebiliriz. Bu konudaki eksiklerinizi diğer diller üzerine yaptığımız bilgi sitelerinden ve internet aracılığı ile tamamlamalısınız.


PHP, dünyada en çok kullanılan web programlama dillerinden biridir. Biraz daha teknik bir açıklama yapmak gerekirse şöyle söylenebilir. PHP, sunucu taraflı çalışan bir betik ve programlama dilidir. Rasmus Lerdorf tarafından geliştirilen php, gördüğü büyük ilgiyle çok.


PHP Linux, Unix Tabanlı işletim sistemleri üzerinde çalıştırılabilen bir programlama dilidir. PHP yazılım dili nedir, ne demektir? PHP programlama dilinin avantajları nelerdir, nasıl ve nerelerde kullanılır? PHP Başlangıç Rehberi konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak için, eğitim içeriğinde yer alan tüm videoları seyredin.


Dünya üzerinde milyondan fazla internet sitesinin alt yapısını oluşturan PHP ile dinamik siteler hazırlamak isteyenler. Php teknik olarak açıklamamız gerekirse php. Bu satırlardan anlamanız gereken php html diliyle birlikte kullanılabilen bir dildir. PHP’yi script dili olarak tanımlayabiliriz.


Php nedir

PHP’, İngilizce’deki ‘Hypertext Preprocessor’ ifadesinin kısaltılmış şeklidir, ve ‘Üstünyazı İşlemcisi’ ya da ‘Hiper Metin Önişlemcisi’ anlamına gelir. PHP, betik bir programlama dilidir, ve internet için yaratılmıştır. Personal Home Page’ ifadesi zamanla değişerek bu ifade için kullanılmaya başlanmıştır. Php programlama dili nedir veya php programlama dili ile neler yapılabilir gibi sorular günümüzün en merak konularından biridir. Bu sorunun merak edilme oranı her geçen gün artmaktadır.


Bu artışın en büyük sebebi olarak web teknolojilerinin gelişmesi gösterilebilir. PHP tüm dünyada en çok kullanılan internet programcılığı dilleri arasında yer alıyor. PHP’nin avantajları nelerdir? APACHE, IIS, PWS gibi sunucularla ve Windows, Linux, Unix gibi işletim.


Sunuculara kurulan yazılımlara göre php. Standart bir sunucuda php. PHP dili Linux gibi Açık Kaynak Kodlu bir dildir ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır ve geliştirilmektedir.


Linux, Unix, Windows tabanlı işletim sistemlerinde çalışabilen versiyonları mevcuttur. Platformdan bağımsız (Windows,Linux, Etc.) çalışabilen sunucu taraflı, Html gömülü betik dilidir. PHP ilk başta personal home page yani kişisel web sayfası ismi ile ve bu amaçla oluşturuldu, daha sonra bu dil.


PHP: Hypertext Preprocessor, web uygulamaları geliştirme için tasarlanmış bir sunucu tarafı komut dosyası dilidir. Bir grup tarafından değil de sadece bu şahıs tarafından geliştirilmeye başlanmıştır. Başka bir deyişle PHP ile oyun programından tutun veritabanı yönetimine kadar hemen her türlü programı yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar