18 Mart 2014 Salı

Sonradan alevi olmak

Sonradan alevi olmak

Mümkünse nasıl olabilirim? Yoksa başka birşeyler yapmam gerekir mi? ALİ efendimizi sevmektense ben Hz. Sonradan alevi olunur mu. Müslümanligin ta kendisidir.


Ali icin iki gözyasi dökmemissin. Cem ibadetlerime katılman birlik beraberlik için şart evinde oturupta koltuğunda televizyon izleyen alevi vatandaşımız zaten epey fazla. Buradan yola çıkarak şunu söylemek istiyorum. Konusunu Görüntülemektesiniz. Siz şimdi ben Hıristiyan olacağım derseniz olursunuz.


Kendi yol ve erkân ölçülerine göre davranışta bulunmak. Bu noktada sabır ehli olmak. Hak ve adalet sahibi olmak. Hal dilini elden ve dilden bırakmamak.


Sonradan alevi olmak

Sadece aleviliğin özünü benimsemek yeterli. Yedi İmam veya İsmailliye mezhebi bunlardan biridir. Hiç düşman bulamazsak neredeyse kendimize düşman olacağız. Niye bu öfke, niye bu kin? Katkı sunanlar bugün tüm dünyada saygınlık kazanmış isimlerdir.


Alevllikte soy önemlidir. Ehli Beyt fikri değil de Ehli Beyt sevdalısı denilebilir. CEVAP kişi alırken kişiye kadar ortak oluruz diye düşünülmüşse ortak olmak caizdir, değilse mekruh olur.


Mekruhtan kurtulmak için, onu bir başkasına satarsınız veya içinizden biri de satın alabilir. Peki insan dogduğunda alevi olarak mı dünyaya gelir yoksa sonradan mı olur yani bu tarikatın içine girer? Osmanlı eserleri incelendiginde Hanifi mezhebine baglı olduklarını okumuştum. DOSTUMUN SORUSUNA CEVAP VEREYİM.


Ali Rıza UĞURLU - Dede Telefondaki ses serzenişliydi. Tıp doktoru olduğunu söylüyordu. Tüm yaşamını insanların derdine derman. Bu edimler, insanın sonradan, bulunduğu çevreden.


Güngören Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri Hatice Uzun’un eşi O. Bilal Takır emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Tozkoparan Mahallesi’nde geçtiğimiz perşembe günü saat 20. Ehlibeyt ve onun soyuna ikrar verip onlar gibi yaşayanlar alevidir. Akyur t ,Akören,Göller, Boğmalık, Döşek (karışık), Ağızlar. Tecavüzü, aşağılanmayı, yok sayılmayı, katledilmeyi göze almanız gerekir.


Hz İmam Ali’nin ev halkı olarak kabul edilenler anlamındadır. Peki ne demektir Kılıç artığı, Abdülkadir Selvi alevi mi ailesi kimdir aslen nerelidir? Caminin yapılışı ile ilgili bir bilgi mevcut olmamakla birlikte sonradan inşa edildiğini tahmin etmek zor değildir.


Zira, yüzyıllardır camisiz bir mekan olan Seyit Bilal Türbesi ancak 19. MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, İl Başkanı Muzaffer Çelik ile birlikte yaptığı basın toplantısında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatı. Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.


Ali’ye bağlılık noktasında birleşen çeşitli dini ve siyasi gruplar için kullanılan bir terim şeklinde sözlük anlamına sahiptir. Kelime mezhepler tarihi ve tasavvuf edebiyatında Hz Ali’yi sevmek, saymak ve ona bağlı olmak anlamlarında kullanılmıştır. Muhammed Ali yolu ikrar yoludur, ikrar üzerine kurulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar