25 Mart 2014 Salı

Selçuk da gezilecek yerler

Selçuk ilçesinin tarihi 9. Yazılarınızı sitemizde yayınlamak isterseniz üye olabilirsiniz. Byrun Şirince’de gezilecek yerler. Ne Kadar Zaman Ayırmak Lazım? Yarım gün her yerini gezmek ve fotoğraf çılgınlığına kapılmak için gayet yeterli bir zaman. Ayrıca Ayasuluk Tepesi’nin Efes için büyük bir anlamı da var.


Selçuk da gezilecek yerler

Binlerce yıl boyunca iyi bir şekilde korunan bu antik şehir, onlarca tarihi esere ev sahipliği yapmakta. Bu yüzden birçok yere çok rahat bir şekilde ve kısa sürede ulaşmak mümkün. Aşağıdaki yeri sırasıyla gezecek olursanız, geziniz çok daha rahat olacaktır.


Havalimanından Efes’e nasıl gidilir. IZBAN treni havalimanından. Efes gibi kadim tarihin önemli bir bölgesini ziyaret ettikten sonra uğramanız gereken birçok turistik mekân bulunmaktadır. Efes Müzesi sergilediği eserlerle, Avrupa’nın en önemli ve en. Lizbon hakkında genel bilgiler ile Lizbon şehir merkezinde gezilecek yerler hakkında bilgiler vermiştik.


Selçuk da gezilecek yerler

Lizbon’a yakın iki muhit olan Belem ve Sintra’daki Lizbon’un en güzel yerlerine geldi. Bu iki yeri görmeden, oradan ayrılmayın. Eğer bir Octoberfest içinde veya Bayern Münih maçı izlemek için burdaysanız harcayacağınız birkaç gün için doğru bir yere tıkladınız. Münih’te zaman harcamak mı istiyorsunuz ? Tarihi kalıntıları, tiyatrosu, ihtişamlı binaları, kütüphanesi ve daha nice önemli unsurları ile görülmesi gereken ve. Ege Bölgesi’nin en önemli ziyaret yerlerinden biri olarak karşımıza çıkar.


Neyse gezi yazısı denen keyifli olur ben sizi daha fazla sıkmayayım. Sen tarihi boşver, Şirince’de nereler gezilir, ne yapılır anlat diyenleri duyar gibiyim. Diğer bir deyişle Alaeddin Keykubat Kampüsü, şehir merkezinden yaklaşık km uzaklıkta, Afyon yolu üzerinde bulunur.


SELÇUK GEZİLECEK YERLER. Gezilecek yerler, Gece hayatı, Gezi Rehberi ve Gezilecek Noktalar. Tepeye çıkıp manzarayı seyredebilirsiniz. Kuşadası ile Pamucak arası kilometre dakikadır.


Plajları ve yeşilliği ile ünlüdür. Kamp yapılan yeşillik arazileri vardır. Türkiye’nin en güzel köylerinden biri olarak bilinen Şirince Köyü rehberi ile karşınızdayız.


Meryem Kilisesi (Çifte Kilise), Büyük. Binbir çeşit meyveden binbir çeşit şarap üretirler. Efes Antik Kentinde herkesin gün boyu vakit geçirme şansı olmuyor.


Köyün sakinleri son derece sıcak ve içten. Köyde çok sayıdaki ev restore edilerek pansiyon ve restorana dönüştürülmüş. Yunanistan Türkiye Nufüs mübadelesinin ardından buradaki rumlar ayrılmış buralara mübadele ile gelen Türkler yerleştirilmiştir. Efes harabelerini gezmeye karar verdiğinizde mutlaka profesyonel rehber almanızı tavsiye ederiz. Bugün de tam gezmek için güzel bir hava var dedik ve yola çıktık.


Yedi uyuyanların büyüleyici bir havası var , bu yedi uyuyanların nasıl ne olduğunu merak ettiğimden biraz. Efes (Ephesos) antik kentinin kuzeyindeki Ayasuluk Tepesi, St. Aydın başta olmak üzere turlar düzenlenmektedir.


Türkiye‘nin üçüncü büyük kenti İzmir, gezilecek yerleri ile çok sayıda alternatif var. Ege’nin incisi olarak da bilinen şehir, masmavi denizi, birbirinden güzel plajları ve tarihi kentleriyle yılın her dönemi ilgi çekiyor. Kendine özgü mimarisi ve atmosferiyle İzmir çevresinde gezilecek yerler arasında yer alan Çeşme, Alaçatı, Foça, Bergama, Seferihisar ve.


Selçuk da gezilecek yerler

Kendine has mimarisi, organik ürünleri ve çeşitli aromalarda üretilen şarabıyla adını son yıllarda sıkça duyduğumuz Şirince köyünün kısa geçmişi, günümüzdeki durumu ve son yıllarda yaşanan birtakım olayları bu yazımda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar