24 Mart 2016 Perşembe

Ankara nın en önemli yerleri

Bu seçenek, ilgi çeken yerleri veya tur operatörlerini, gezgin yorumları doğrultusunda en yüksek puanlı esasına göre sıralar. Başka şehirlerde yaşasanız da burayı mutlaka duymuşsunuzdur. Caminin hemen yanında mihrap. Bunlara eski tarihi camilerimiz de yer almaktadır. Minberi ise ayrı bir sanata sahiptir.


Hititlerden sonra bölgeye, Frigler hakim olmuştur. Kentteki ilk önemli yerleşmenin Frigler döneminde olduğu tahmin ediliyor. Frigyanın başkenti olmuştur. Midas, eşek kulaklı olarak tasvir. Bina, Cumhuriyet dönemi önemli mimarlardından biri, Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından yapılmıştır.


Karacabey tarafından inşa ettirilen cami eyvanlı plan. Bina Müteahhiti ise Nafiz Bey’dir. Bina dikdörtgen planlı olup, tek kubbelidir. Yapının taş duvarları küfeki taşı ile kaplanmıştır. Ve Kızılcahamam Soğuksu milli parkı.


Daha uzağa giderim derseniz Tuzgölü üzerinde yürüyüş çok rahatlatıcı. Höyükte Kalkolitikten itibaren tüm uygarlık katları görülmektedir. EDEBİYAT ŞİİRİSTAN TÜRKÜLER GELENEKSEL SANATLAR.


Gelin şimdi size sırasıyla gezilecek önemli noktaları yazalım. Anadolu Medeniyetleri Müzesi. Ankara-Konya yolu üzerindedir. Burası genellikle çam ormanlarıyla kaplıdır.


Ankara nın en önemli yerleri

Beypazarı ilçesinin tarihi Hitit ve Friglere kadar uzanmaktadır. Haymana’nın Gezilecek Yerleri. Tarih alanları ve kaplıcaları ilçeyi özel kılan değerlerdir.


ANKARANIN TURİSTİK YERLERİ. Kemal Atatürk’ün kabri için prof. ODTü Müzesi ODTü Müzesi (Müzeler) Adres : ODTü Kampüsü Abdi İpekci Parkı (Parklar) Adres : Sihhiye Agustus Tapınağı (Müzeler) Adres : Hacıbayram Camii Yanı Ulus AKM Cumhuriyet Müzesi (Müzeler).


Hürriyet Cuma’nın en iyi listeleri, zaman zaman tek bir kent ya da bölgeye de odaklanıyor. Son on yılda yiyecek-içecek kültürünün çarpıcı bir şekilde geliştiği başkent, ayrı. Duvarları kesme ve moloz taştan yapılmış, üzeri sıvalı, kiremit çatılı bir yapıdır. Dış kapı ve Hisar kapısı olarak iki kapısı ve kulesi vardır. Deniz seviyesinden yüksekliği 9metredir.


Altınpark ankara’nın ilk büyük parklarından birisidir. Ayrıca ankara nın ünlü yerleri ‘nden de birisidir. Uluslararası faaliyet gösteren şirket grupları, iş otelleri ve iyi bir altyapı bu modern metropolü iş gezileri için de önemli bir ticaret merkezine dönüştürür. Deliktaş ormanı, Milli Park, Çamkoru önemli turistik yerlerdir.


Ankara nın en önemli yerleri

Kaplıcaları: Ayaş kaplıcası romatizma, nevralji, kadın hastalıkları ile kırık ve çıkıklara iyi gelir. Ayaş İçmesi ise safra taşı ve böbrek kumları olan hastalar için istifadelidir. Mayayla hazırlanan hamurun içine kıyma eklenir, Kavala kurabiyesi şeklinde kapatılır.


Kızgın yağda altın gibi kızaran entekke börekleri piştikçe önce tabağa sonra mideye gider. Baraj çevresindeki ormanlık alan içinde gazinolar, piknik yerleri, yürüyüş. Ahşap tavanı ve taş duvarlarıyla mütevazi bir duruşu olan camiinin bir diğer adı da Ahi Şerafettin Camii. Kabartmada üç tanrı figürü tasvir edilmektedir. Augustus Tapınağı, Roma İmparatoru Augustus adına bir bağlılık nişanesi olmak üzere yaptırılmıştır.


Tapınak kısa yanlarında uzun yanlarında ise sütunu kapsayan Korinth düzenindeki bir peristasis ile çevrilmiştir. Bu sütunlarla birlikte tapınağın kapısı önünde arkada adet sütun yerleri bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar