25 Mart 2016 Cuma

Ankara ve cevresinde gezilecek yerler

Ankara çevresinde gezilecek yerler neresi? Anadolu Bölgesinde, Orta Anadolu’nun kuzeybatısında yer alan Ankara’nın şehir merkezi Anadolu tarihinden esintiler taşıyan bir atmosfere sahip. Kentin çevresinde ise doğayla baş başa kalınacak onlarca farklı adres bulunuyor. Ankara’nın soğuk kış günlerinde buz tutan göletiyle, yaz günlerinde bir çok insanın nefesi olan çimleriyle, kuğuların ve ördeklerin evi, kendi küçük, şehre katkısı büyük olan “Kuğulu Park. Ankara’da gezilecek yerler listemizin sonuna geldik.


Birçok ilden daha fazla müzesi var. Hayvan, tartı, oyuncak, eski tarım aletleri müzesi bunun gibi bir sürü müzesi var. Piknik ve kamp yerleri, trekking rotaları ve çok güzel bir ormanı ve birçok yaylası gizli cennet gibi. Merkezinde ve çevresinde gezilecek yerler ile başkentin en güzel parkları, müzeleri, doğal güzellikleri, piknik alanları, eğlence yerleri gibi pek çok gezilecek nokta listede bulunuyor.


Atamızın ebedi istirahatgahına gidip saygılarını sunmak istersen, Anıtkabir gezisi yazımızı okuyabilirsin. Kurt, çakal, tilki, tavşan ve yaban domuzu, yırtıcı ve ötücü kuş türlerinin bulunduğu Çamkoru Göletinde ayrıca Geyik Üretme İstasyonu bulunmaktadır. Ankara’ya 1km uzaklıkta olan bir tabiat parkı burası. Ankaralılar için oldukça uygun bir haftasonu kaçamağı olarak göze çarpar.


Bölgedeki gezilecek yerler ikiye ayrılmıştır, birincisi yazlık evlerin bulunduğu bağlar, ikincisi ise kışlık evlerin bulunduğu. Yedigöller Milli Parkı içinde bulunan kamp alanında yürüyüş yolları, balık tutma noktaları ve karavan kampları için yer mevcut. Bunlara eski tarihi camilerimiz de yer almaktadır.


Mimari yapılar konusunda da önemli yere sahip olan Ankara, gezilip görülmesi en başta gelen şehirlerden birisidir diyebiliriz. Karadeniz kıyısında yer alan Amasra, Bartın’ın bir ilçesi. Bartın, İnkumu Plajı ve çevredeki küçük köyler gezilecek yerler arasında. Altındağ İlçesi’nde bulunan Kale her yıl çeşitli festivallere de ev sahipliği yapıyor.


Ankara ve cevresinde gezilecek yerler

Büyükşehirde yaşamak zordur, gürültüsü stresi hiç bitmez. Cumhuriyet tarihimizle ilgili yapı ve müzeler başta olmak üzere birçok gezilecek yer bulunuyor. Bu stresten kurtulmak için en iyi yollardan biri gezmektir. Oldukça fazla gezilecek ve görülecek yere sahip olan başkentimize gidenler şimdiden listesini hazırlamalılar.


Burası benim için hep gri bir şehir olmuştur. Ankara, Türkiye’nin başkenti ve aynı zamanda ikinci büyük şehridir. Atatürk’ün kabri olan Anıtkabir başta olmak üzere Atakule, Kuğulu Park gibi pek çok simgesi bulunan başkente gidecek olursanız tarihi yerlerden parklara, piknik alanlarından cazibe merkezlerine kadar pek çok ziyaret noktanız olacak.


Bana göre Ankara’nın en güzel müzeleri arasında yer alan bu gezi noktası büyük, küçük her yaştan gezgine eğlenceli vakit geçirebilecek bir yer. Müze hakkında detaylı bilgi ve fotoğraflar için tıklayın. Konya gezilecek yerler ve görülecek yerler açısından da öylesine zengin bir şehrimiz ki ! Hangi birisini sayayım bilmiyorum doğrusu. Hatta Konya tarihi yerleri, Konya’da gezilecek yerlerin açılış-kapanış saatlerini. Haymana Gezilecek Yerler.


Büyük bir parkı ve orman içinde olması avantajları. Eymir Gölü ve Gölbaşı, daha yakın mesafelerdeki güzel yerler. Yaşayan Müze gezilebilir. Bu yüzden geçmişten günümüze birçok defa onarım. Semt sakinleri tarafından kısaca “Elvan” olarak da bilinir.


Ankara ve cevresinde gezilecek yerler

Akyaka-Gökova gezilecek yerler ve Akyaka-Gökova görülmesi gereken mekanlar hakkında en güncel bilgileri okuyun, tatili Neredekal. Fethiye Merkezde Gezilecek Yerler. Son ziyaretimle bu algı tamamen yıkıldı.


Aslına bakarsanız çoğu kişinin sahip olduğu bir yanılgı var. Giriş yolunun iki yanı aslan heykelleri ve meşalelerle süslüdür. Yakın tarihe ait önemli yapıları, bugünün siyasi ve sosyal yaşamına dair popüler noktalarıyla Ankara, özellikle çocukların mutlaka gezip görmesi gereken bir şehir. Uzungöl Gezi Rotası – Yeşilin ve Mavinin Buluştuğu Yer!


Trabzon’a ise km uzaklıkta bulunan Uzungöl’de gezilecek yerler ağırlıklı olarak doğal güzelliklerden oluşmaktadır. Kartpostallardan çıkmış bir görüntüye sahip olan Uzungöl deniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir, Ankara’nın tam merkezinde bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar