30 Mart 2016 Çarşamba

Güney ege neresi

Hemen okuyabilir ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz. Resim olarak Ege bölgesi haritası. Haritanın üstüne tıklayıp tam boyutuna ulaşabilirsiniz. Harita paylaşımlarınıza ege bölgesinde ki şehirler ve diğer bölgeler ile devam etmeye çalışıyoruz. Sizlere yardımcı olmayı seviyor ve bu konuda daha çok paylaşmak istiyoruz.


Alt kısımda siyasi ege haritası yer almaktadır. Assos Antik Kenti‘nin km uzunluğundaki surları içerisinde bulunan köyün en yüksek yerinde, Athena Tapınağı yer alıyor. Antik surların içinde görülmeye değer aynı zamanda nekropol, amfi tiyatro, agora gibi kalıntılar var. Son yıllarda canlanan Asos, kuzeyinde ve güneyindeki koylarda deniz, güneş, kum tatilinin yanı sıra eşsiz antik kalıntılarıyla da gezginlerin. Ege de ölmeden görmemiz gereken yer sizce neresi?


Ege de de görülmesi gereken değil, 5ten bile daha fazla yer mevcut. Afyon’u ziyaret etmek isteyen gurbetçiler çoğu zaman Kütahya. Güney Ege den seçeceğimiz yerleri, suyun öte yakasıyla. Marmaris nerede hatta Marmaris neresi sorusu son zamanlarda internette daha çok aranmaya başlandı.


Gerek Sedir Adası olsun, gerek İncekum olsun daha bir popülerleşmeye başladı çünkü. Bu sebeple bende işinizi kolaylaştırmak adına Marmaris Gezilecek Yerler yazımdan sonra sizin için Marmarise nasıl gidilir, Marmaris haritası, Marmaris nereye bağlı gibi merak edilen. Ynt: Güney Sahillerinde Ücret Ödemeden Kamp Yapılacak Yer Neresi Olabilir ? Sanayi alanında ciddi yatırımların gerçekleştiği Afyon’daki tesislerde işlenen mermerler dünyanın dört bir yanına ihraç edilmektedir. Güney İtalya denince akla ilk Sicilya sonra da Napoli ve Capri Adası geliyor.


Ancak bunların dışında bir bölge var ki sarp kayalıkların üzerine kurulmuş küçük kasabalardan oluşmuş ve bu kasabalara kayaların yamacındaki uçurum kenarından giden yollarla ulaşılıyor: Amalfi Kıyıları. Nice, Marsilya, Cannes, St Tropez ve Monako, Cote d’Azur’un en meşhur yerleri ama bize Eze ve Saint-Paul de Vence hepsinden güzel. Tabii bu bütçe ile ilgili, Kuzey Ege daha uygun fiyatlarla öne çıkabilir. Deniz ile yüksek dağlar arasında kalan bir bölgede kurulmuş olan Amalfi, şahane deniz manzarası, huzurlu ve güzel sokaklarıyla zamanda yolculuk yaptırıyor.


Adını Ege Denizinden alan bu coğrafi bölgemizin kuzeyinde Marmara Bölgesi, doğusunda İç Anadolu Bölgesi, güneyinde Akdeniz Bölgesi ve batısında Ege Denizi bulunmaktadır. Gutland başkentle birlikte ülkenin geri kalan ( 68) kısmını kapsıyor. Ege Bölgesi ülkemizin batısında bulunmaktadır. Burası genellikle tarlalar ve ormanlarla kaplı.


Moselle Vadisi büyüklüğü ve manzara çeşitliliği nedeniyle Lüksemburg’un en görkemli vadisi. Ege’nin Ömür Uzatan Köyleri 10. Geçmişte 5hanelik büyük bir köy olan Adatepe, zamanla nüfusunu kaybetmiş.


Ertürk Tur veya Ege Birlik gemileriyle kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu ada Yunanistan’ ın en büyük 5. Pek de iddalı olmak istemem ancak Sakız adası’ na kere gittiğimi ve neredeyse her koyunu-köyünü bildiğimi düşünecek olursak -bence- Yunanistan’ ın en güzel adası arasında. Bu köyün okuma yazma oranı 100′e yakın ama asıl mücevheri, dokumacılığı. Bölgenin güney batısında (Menteşe yöresinde) dağların uzanışı değişmiştir.


Bu kıyılarda akarsu vadilerinin deniz suları altında kalması sonucu oluşan kıyı tipine Ria tipi kıyılar denir. Manisa-Kula çevresinde volkanizma ile oluşmuş küçük koniler vardır. Ege dediğimizde kimin aklına hemen doğal ve tarihi güzellikler gelmez ki.


Güney ege neresi

Daha çok büyük turizm merkezleri biliniyor olsa da çok az bilinen doğayla iç içe olan köylere de sahip. Bu köylere gittiğinizde sakinliği ve doğal yemekleri ne kadar özlediğinizi anlayacaksınız. GÜNEY ilçesi DENİZLİ ilinin ilçesinden birisidir. Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Bence en iyiden en kötüye 1. Okyanusya ülkesi Yeni Zelanda, korkunç bir olayla gündeme geldi.


Avustralyalı bir teröristin Churchill kentinde düzenlediği saldırı sonrası müslüman hayatını kaybetti. Ege’de Akdeniz’de veyayurt dışında tatil ister son teknoloji bir ürün! Meiss adası genelde güzeldi , kere ailece gittik, çok ufak, çok fazla yapacak birşey yok ama yemekler vs. Tek kötü tarafı Lazarakis restaurant’ın sahibi adı da Georgio Lazarakis olan bir adam var çok ahlaksız ve tebiyesiz biri, Türk olduğumuz öğrenince de bize küfür etti, dövdürtmekle tehdit etti, onun haricinde yerel halk gayet nazik ve iyi davranıyor.


Güney ege neresi

Güney Kore Gezilecek Yerler: Güney Kore - Mutlaka yapılması gereken 7şey için TripAdvisor gezginlerinin 234.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar