28 Mart 2016 Pazartesi

Osmanlıya yön veren kastamonulular

Kırmızılar Resmi Web Sayfası. Sarayı, hatta bütün İstanbul’u bir ilim meclisi haline getirmiş, alimleri toplamıştı. Ulemaya, şuarâya üdebâya bu kadar değer veren ikinci bir hükümdarı tari kitapları kaydetmemiştir. Kastamonulular ve Amasyalılar arasında paylaılamayan bir âlim olmasına sebep olmutur. Sultan Mehme çok akıllı ve kabiliyetli idi.


Cihangirliği ve harp sanatını çok severdi. Ahmet GÜNDÜZ Özet: Bu çalışmada, Roma imparatorluğunun ikinci başkenti olan İstan­bul’un adı, coğrafî konumundan bahsedilerek fetihten önce ve sonraki durumları, Türk-İslam alemi, Bizans ve Avrupa dünyası açısından değerlendirilmesi yapılmıştır. Canlı kişiden organ alınması, organ veren kişinin yaşamını riske sokmayacak şekilde çift organlardan birinin alınması ile gerçekleştirilir. Kadavradan organ nakli ise, yakınlarının rızasına bağlı olarak ve kişinin ölmeden evvel organ bağışı yapmasıyla mümkündür. Türk Dünyasının İnternet Sitesi.


Burada dikkat çekmek istediğimiz bir başka husus ise Osmanlı Devletinin kaldırma girişimlerine karşı canla başla ve her türlü diplomatik tehditle direnen bu güçlü ülkeler, Osmanlıya isyan ederek bağımsızlığını kazanan Yunanistan, Romanya, Bulgaristan vb diğer yerlerdeki teşkilatlarını çok kısa bir süre içerisinde. NGO’lar nedense insan hakları ihlalleriyle doğrudan ilişkili olan merkezi ülkelerin ve bunlara bağımlı IMF gibi kuruluşların egemen olduğu eşitsiz, adaletsiz uluslararası ekonomik ilişkilere karşı bir dayanışmaya girmeyi nedense tercih etmezler. Yozgatlı çiftçilerimizin hepsi ayaktaydı­ lar, onlar da o mitinge katılmışlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar