13 Nisan 2015 Pazartesi

Ankara da kentsel dönüşüm yapılacak semtler

Allahdan başka kimse yok galiba olursada şaşarım zaten. Gayrimenkul satış uzmanı Göktuğ Beşer bilgilerini paylaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük konut hamlesine kentsel dönüşüm yasasıyla start verildi.


Ekspertiz ücreti gayrimenkulün konumuna ve büyüklüğüne göre değişmektedir. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, T. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve T. Bu çerçevede dönüşümü gerçekleştirilecek olan gecekondu sayısıysa 30. Sıralama olarak yatırım yapılacak en uygun şehirler sıralamasında 4. Ankara’da yeni kentsel dönüşüm alanları. EgeYapı, bir talihliyi İzTower’da ev sahibi yapacak! Etimesgut, Gölbaşı ve Mamak konusundaki resmi bilgi kamuoyu ile paylaşıldı.


Kat sahipleri başka alanlara taşınacak. Birinci fıkra kapsamında ilan edilen kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı sınırları içerisinde yer alan ve harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen hazineye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına. SAYILI KUZEY ANKARA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ. Riskli alan uygulamaları kapsamında dönüşüm öncelikle yerinde yapılacak.


Ancak, bölgenin bataklık ve çöküntü. Sağlıksız yapılaşmış, gecekondu alanlarına mevcut haliyle herhangi bir hizmet götürmek mümkün değil. Bu aynı zamanda kısıtlı kamu bütçelerinin de gereksiz israfı anlamına geliyor. Sahabiye kentsel dönüşüm projesi 1. Gürsel Öngören ise depreme karşı kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı.


Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera. Dönüşüm hızla yapılacak. Eğer yapılacak birşey varsa. Etap projesi için çalışmalar başlıyor. Proje, milyon bin 43liraya mal olacak.


Ankara da kentsel dönüşüm yapılacak semtler

Bir alanın kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilân edilebilmesi için belediyenin talebi doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu’nca karar alınması gerekli. Bu yasa çıktığında öncelikli olarak kentsel dönüşüm yapılacak bölgeler ve semtler belirlenecek. BAYRAMPAŞA: Toplam konut stoğunun yüzde 20’sinin riskli olan ilçede dönüşüm alanları belirlenecek.


Lİ: yıl önce başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları sürecek. Nişantaşı ve Teşvikiye’de dönüşüm yapılacak. Ayrıca diğer dönüşüm alanları tespit edilecek. Tepemize kentsel çöp atılmaya başlandı, kentsel münasebetsizler tarafından… Taşlıtarla ile Havuzbaşı arasında yaklaşık yedi yüz bilemedin sekiz yüz metre.


Berbat bir kaldırım vardı orta yerde. Zeytinburnu, Fatih, Avcılar, Maltepe gibi ilçelerde başlayacak. Kentsel dönüşüm, gayrimenkul sektörünün hareketliliğini artırırken fiyat artışlarını da önemli derecede etkiliyor. Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Esenyurt, Zekeriyaköy.


Mestanzade mahalleri ile Yenibey mahallesinin bir kısmını kapsayan alanda bin 9adet konut ve işyerinin yapılacağı kentsel dönüşüm projesi bölge halkının beğenisine sunuldu. Eskişehir’de de ayrı bölgede toplam milyon 5bin metrekarelik bir alan dönüştürülme bölgesi olarak belirlendi. Haberler, Haberler, Kentsel dönüşüm lüks semtlere doğru kayıyor Kentsel dönüşüm yasası şaşırtıcı sonuçlar vermeye başladı.


Daha çok gecekondu semtlerinde yoğunlaşması beklenen kentsel dönüşüm lüks semtlere kaydı. METRO BEREKETİ Bu semtler kent merkezine, ana arterlere yakınlıkları, merkezi konumlan ile kentsel dönüşüme odaklanan markalı konut üreticilerinin iştahını kabartan yerler olma yolunda hızla ilerliyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Uysal, Zorla kimseye kentsel dönüşüm yaptırmayacağız dedi.


Bölgede ihalesi yapılan bin konuttan yaklaşık 1. Yasa son dönemeçte, yakında yıkım başlayacak. Ancak yasanın tam anlaşılmaması vatandaşı tedirgin ediyor. Toplayıcılar ise bu zaafı kullanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar