14 Nisan 2015 Salı

Incir hangi ilimizde meşhurdur

Düşük sıcaklıkta incir olmaz. Ege bölgesinde bulunan Büyük ve Küçük Menderes Ovaları, Aydın. Diriliş Osman dizisi hangi gün yayınlanacak? Aydın ilimiz incir ile özdeşleşmiştir.


Incir hangi ilimizde meşhurdur

Moraceae) familyasına dahil olan incir (Ficus) cinsinin içerdiği yaklaşık 8kadar tür içinde ticari öneme sahip meyve veren tek bitkidir. Adana, İzmir, Bartın… Her şehrimizde lezzet hazineleri saklı ve sizler için şehir şehir lezzet haritasını çıkardık! Yozgat böreği, harise, helle, gebol, patates çorbası, incir uyutması, çullama, mayalı bazlama, pezzik cacığı, şöbiyet.


Zonguldak’ın en meşhur yemekleri. Eksik şehirleri ve nelerininin ünlü olduğunu yazan çıkarsa buraya güncellerim ama. Hasada Hazır Pamuk PAMUK: Tekstil ve dokuma sanayinin hammaddesidir. Pamuk bitkisi genellikle alüvyal özellikli toprakları severler.


Incir hangi ilimizde meşhurdur

Yetişmek için yüksek sıcaklığa gerek duymaktadırlar. Yaz mevsiminin sıcak ve kurak geçtiği sulama imkanlarının bulunduğu bölgelerde yetişir. Karpuz nerede yetişir ve meşhurdur?


ADANA ŞARKÖY HARABELERİ hakkinda bilgiler agaçlar hangi ilimizde yetişir hakkinda. Sivas kangal köpekleri ile meşhurdur. Mem-u Zin Türbesi meşhurdur. Hangi İlimizde Ne Meşhur.


Hepimizin yakından tanıdığı bir tat olan çiğ köfte meşhurdur. Baklava hangi ilimizde meşhurdur? Darı unundan baklava, incir ağacından oklava olmaz. Atasözü ne anlama gelir? Anavatanı Anadolu olan erikler, dünyanın değişik iklim bölgelerine göçler ve harpler sebebiyle adapte olmuşlardır.


Bu sebeple tek bir iklim tipi için uygun olmaktan ziyade çok farklı iklime sahip bölgelerde yetiştirilebilmektedirler. Elazığ yöresine ait bir oyundur. Oyun Mumlu Dans namıyla dünyaca tanınmaktadır. Kına gecesi oyunlarından olarak en başta geleni, üstünde beş altı mum yakılı porselen tabaklarla yürütülen Çayda Çıra oyunudur. Bu zenginlik nerede var?


HANGİ YÖRENİN NEYİ MEŞHUR? Türkiyenin en zengin mutfağına sahip ili Gaziantep. Gaziantep mutfağı tam 2çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor. Adana: Adana kebabı, şalgam suyu, yüzük çorbası, süllüm ve karakuş tatlısı. Adana Pamuk (Beyaz altın), Adana Kebabı, Çukurova, Adana Anavarza Kalesi, Adana Misis Antik Kenti, Adana Tekir Yaylası, Yaşar Kemal, Sakıp Sabanc.


Fındık Nerede Yetişir: Türkiye’de Giresun, Ordu, Trabzon illerinde tek tarım tipi (monokültür) olarak yapılır. Kahramanmaraşın birçok ev bahçe ve bağlarında bulunan birbirinden şirin incir (yemiş) çeşitleri eşşiz lezzete sahiptir, önde gelen cinsler ise abbas ve bardak inciridir, merkeze bağlı fatmalı köyü ise inciri ile ilimizde meşhurdur. Karadeniz Bölgesi’nden sağlanır. Haşhaş sıcak hava şartlarını ve bol yağışı sever. Yeryüzünde 1çeşitli haşhaş çeşidi meydana geldiği düşünülür.


Aydın: Pamuk İncir Zeytin 10-Balıkesir: Zeytin Buğday Şeker Pancar. Hurma farklı türleri ile farklı ülkelerde ve farklı koşullarda yetişmektedir. Ağrı dağından almaktadır. Ancak bilinen anlamda Arabistan hurmaları ülkemizde yetişmemektedir. Konu etiketleri: şeftali hangi ilde yetişir, şeftali nerede yetişir, şeftali hangi şehirde yetişir, şeftali hangi ilimizde meşhurdur, seftali nerede yetisir, şeftali hangi ilimizde yetişir, şeftali en çok hangi ilde yetişir, armut hangi ilde yetişir.


Uzmanlar, günde bir elma tüketilmesini önernektedir. Elma, içerdiği zengin potasyum sayesinde kan basıncının düzenlenler, adalenin kasılmalarını önler, sinirsel uyaranların iletimini kolaylaştırır, kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasına yardımcı olur. Kahramanmaraş İli coğrafi konumdan Akdeniz iklimine sahip olması şehrimize büyük avantajlar sağlamıştır, ilimizde her evin bahçesinde mutlaka bir meyve ağacına rastlamak mümkündür, en sık olanlar ise hurma, dut, urmu dutu, incir (yemiş), kayısı, nar ve ceviz ağacıdır, il sınırları içerisinde bulunan verimli.


Mynet Yurt Haber kalitesiyle Karaman hakkında detaylı bilgiler alabilir, coğrafyası, tarihçesi, ekonomisi, ulaşımı, nufüsu ile ilgili merak ettiğiniz herşey. Cevizli incir reçeli cevizin içeriğinde bulunan kemik gelişiminde etkili kalsiyum, kan yapıcı demir, magnezyum, fiziksel ve zihinsel gelişimin olmazsa olmazı çinko, zeka gelişimini etkileyen omega omega bulundurur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar