23 Kasım 2016 Çarşamba

Alevi erkekleri sünnet olur mu

Aleviler sünnet olur mu? Yakın çevrelerimizde de sünnet olduklarına şahit olanlar vardır. Bu şekilde geçimsizlik, aileler arasındaki düşmanlık ve can kayıbı önlenmiş olur. Bu yardımlaşma, ticari ve menfaat için değil de bir ailenin diğer aileye karşı.


Ben bir alevi genciyim, sünni bir kızla (alevi bir kız sünni bir erkekle) evlenebilir miyim? Ali (ra) ve Ehl-i Beyt muhabbetini rehber edinmenin hiçbir mahzuru yoktur. Sizce alevi erkekleri iticimi. Yerli Yersiz sorularda turistlere kız arkadaşınız için sünnet olur muydunuz diye sorduk. Kimi bu konuda sert, kimisi ise temkinli :) Peki bir empati yapıp si.


Beyazın içine tekrar beyaz gömlek giyerseniz sünnet çocuğuna benzersiniz. Bu yüzden mavi ya da yavru ağzı gömlekle kombinlemek daha doğru. Altına da taba rengi bir ayakkabı uygun olur.


V yaka siyah bir tişört ve siyah ayakkabıyla da tamamlanabilir. Abbasi halifesi Mu’temid on birinci İmam Hasan-ül Askeri’yi zehirleterek öldürdükten sonra Ali soyunu yok etmek için ailede hiçbir erkek çocuk bırakmamaya karar verdi ve bütün erkekleri öldürttü. Bu katliamdan hamile kadınlar bile kurtulamadı.


Cocuk istemeyen esden bosanilabilirmi ? ENFAL, 39) Yaratılış gayesini unutup dünya hayatının süsünü isteyen kadınları (ya da erkekleri) boşamak, her iman eden mücadele erinin yapması gereken bir. Ayrıca, “Kurbansız olur mu,. Ehli sünnet dışı sapık bir mezhep. Duydun mu siyanürle altın.


Ahiret için değil o zaman evlilik sadece dünyevi bir birliktelik olur. Kendisinden sonra gelenlere sünnet için örnek oldu. Sünnetin Yaşı Sünnetin yaşında ihtilâf olundu. Bulûğ çağına kadar sünnet olmak mecbûrî değildir. On yaşına bâliğ olduğu zaman sünnet edilir.


Buna en iyi örnek semah oyunudur. Sadık adına Buyruk diye sunulan uydurma bir eserde ‘Kırklar Cemi’ adındaki masalımsı bir anlatımla semah oyunu insanımıza ibadet olarak takdim. Her farz namazdan sonra âyet-el kürsi okumak Şafii’de sünnet, Hanefi’de bid’attir. Ehli Sünnet hadis ve tarih ulemasının itiraflarıyla sabit. SAAT CANI KILISE CANINA BENZEMESI MAHZURU OLUR MU;.


Sakalını traş eden erkekler kadınlara benzemektedirler. Erkeklerin kadınlara benzemesi de dinen yasaklanmıştır. Sakal bırakmak sünnet, traş etmekse mekruhtur görüşünde olanlar Şafiî mezhebinden İmam Nevevi, Râzi, Gazzalî.


Laleş dışında yaşayan Yezidiler Kavvalların getirdikleri zemzem suyunu kullanırlar. Vaftizten sonra Şeyh, Melek Tavus’tan çocuğun imanı salih, uğurlu, yararlı, uzun ömürlü, mutlu bir çocuk olması için niyazda bulunur, dua eder. Sünnet de vaftizten kısa bir süre sonra yapılmalıdır. Hatta şeyhleri gelmediği için 1 yaşına kadar tıraş olmamış erkekleri vardır.


Sûfiler bıyıkları dibinden kesmek sünnetdir deyü i tikad eyleseler, şer an mezbûrlara nesne lâzım olur mu? El-cevâb: İftirâdan ictinâb etmek lâzımdır. Mesnûn olan kaş mikdârı kalınca almaktır.


Ol dahi gazilerden gayrıyadır. Gâzilerde uzatmak mendûbdur, adüvve (düşmana) heybetli görünmek içün. Sünnet yapılacak günün (genelde Pazar) sabahı erken saatlerde misafirler toplanırlar. Sünnet olacak çocuğu küvre kucağına alarak sünnet yapılacak masanın yanındaki yerde oturur.


Sünnet anında uyuşturucu iğne yapılmadığından, sünnet olacak çocuk acıyı duymasın diye sürekli ağzına şeker ve lokum konur. Var, hem de çok kolay, dedim. Heyecanlandı: – Lütfen onu söyleyin hemen. Böylece kendini ve aileni büyük bir yıkıma uğramaktan kurtarmak. Ama şu anda buna imkan yoktur.


Ne ailem buna razı olur, ne de bizim okul ve yaş durumumuz buna müsaittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar