17 Kasım 2016 Perşembe

Ehlibeyt kimlerden oluşur

Ehlibeyt ne anlama geliyor ve kimlerden oluşuyor? Muhammed’in ailesi demek. Hüseyin’den oluşmaktadır. Ehl kelimesi izafet olduğu şeyle tanımlanır.


Ehlül Kura (şehir halkı) veya Ehlül Kitap (Kitaba uyanlar veya onu okuyanlar gibi) Beyt kelimesi ise ev anlamındadır. Allah”ın tertemiz kıldığı ve her türlü pisliği giderdiği şahıslardan maksat, beş zat yani “Al-i Abâ”dır. Bir mülümana kafir ve putperest demek Dinden çıkarır mı? Ehl-i Beyt’i Sevenler Onların Nurundan Yaratılmıştır. Yani ev ahalisi manasına gelir.


EHL-İ BEYT İFADESİ KİMLERİ KAPSAMAKTADIR? Mübârek zevceleri, çocukları, kızı. Bu da bu beş zatın mahlukatın en üstünü ve yeryüzündeki tüm insanların faziletlisi olduklarının en büyük. Kuran’da ve hadislerde ehl-i beyte özel bir önem, ayrıcalıklı bir yer verilmiştir. Yoğun tartışmalara konu olan bu kavrama yükle­nen farklı anlamlar, Müslümanların özellik­le siyasal açıdan bölünmesinde önemli bir etken olmuştur.


Ehlibeyt kimlerden oluşur

Tüm yeryüzü ve tüm mahlukat onun yüzü-suyu hürmetine var olmuştur elbet, ondan daha şereflisi, daha yücesi ayak basmamıştır kâinata! Peygamber (s.a.s.)’in ev halkı. Mü minlerin anneleri, Hz. Ehli beyt kimlerden oluşur?


Ali ve bunların evlatları olan Hz. Ali ile evlendirmesinden sonra dünyaya gelen çocuklarlıyla birlikte ailesine denir. Ayrıca Fatma ile Ali’nin çocukları olan Hz. Efendimizin ehli beytim diye belirttiği kişinin genel özellikleri nelerdir?


Kerbela meydanında neler yaşanmıştır? Sitemize İlk Ziyaretiniz İse Lütfen Kayit Olunuz. Konu gösterimi Mesaj gösterimi. Seleme annemizden rivayet edilen bir hadiste Efendimiz “Hz.


Abbasiler, Abbasoğulları diye geçenler bu Abbas’ın soyundan gelenlerdi. Araştırmacı yazar ibrahim bozkurt. SORUDA ALEVİLİK”Bölüm(3) “Başını kesin… Başını kesin. Bu konuda fikirlerinizi rica ediyoruz.


Bir kere, kelimelerin ifade ettiği kavramlarla mutlaka karşılıklı konuşanlar mutabık olmalıdırlar. Böyle olmazsa anlaşma olmaz. Fatime-i Masume (sa)’nın doğum günü, dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanlar tarafından anılıyor. BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM ESİRGEYEN VE BAĞIŞLAYAN ALLAH’IN ADIYLA.


Rahmeti insanın gafletine rağmen sonsuz geniş ve insanın zulmüne rağmen bağışlayıcı olan Allah’ın adıyla başlıyorum. Filiz Ağar-Yola Bakın Belki Gelen Babamdır-Beyler deresi- Muhteşem Söylüyor - Funny11. Oysa Davut Yıldızı biz Müslümanların Yıldızıdır.


Detaylara girmeden önce, şu anki neslin bu konuda ne kadar bihaber olduklarına, aşağıdaki haberden. Alevilik inancı insanın yaşamı boyunca, Hak ile bütünleşmesini amaçlayan kıldan ince, kılıçtan keskin bir yolda yürümesini, eline diline ve beline sahip olup, hak yemeden hak yedirmeden, sevgi ,saygı hoşgörü. Yukarıda da izah etmeye çalıştığımız gibi, Hz.


Sorularla Alevilik Giriş Sorularla Alevilik adlı bu çalışmamız benzerlerinden farklı bir anlama sahiptir. Farklılığı, kullanılan dilin sade, anlaşılır olması ve soruların-cevapların somut ve derinlikli olmasıdır. Konuyla ilgili insanların kafalarındaki çelişkilere çözüm niteliğinde açılımlar var.


Yine günlük yasam içerisinde gelişen diyaloglarda ortaya. Konut ve işyerleri için elektrik cihazları üreten firmadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar