24 Kasım 2016 Perşembe

Izmir dikili de gezilecek yerler

Izmir dikili de gezilecek yerler

Uzun sahil şeridi ve kumsalın davet edici görüntüsü sizi sarhoş edebilir. Günümüzde sağlamlığıyla dikkatleri üzerine çeken. Bu zeytin ağaçlarının dikildiği yere “Dikmelik” ismi verilir.


Gezilecek Yerler Listesi. Festivalleriyle misafirlerinin eğlenceli zamanlar geçirmesini sağlayan ilçe her yıl binlerce kişinin uğradığı yerler arasında. Türkiye’nin en önde gelen turistik merkezleri için bir başlangıç noktası burası. Doğa güzelliği ve tarihi eserleri ile yoğun ilgi çeken ilçeler arasındadır. Atarneus Antik Kenti milattan önce binli yıllardan kalmış olan müstesna bir yapıdır.


Bununla yetinmeyip gezi noktalarını kolaylık olsun diye video haline de getirdik. Sadece dikili için - günlük bir planlama ile keyifli ve dolu dolu geçecek bir tatil deneyimi yaşamanız mümkün. Sakin doğal ve gözlerden uzak olmayı tercih edenler için. Burası Kemente Yaylası ile birlikte trekking meraklıları için bulunmaz bir nimet konumunda. Gidilecek mekanlar, gezilecek yerler, gezilmesi gereken yerler, gidilecek mekanlar, görülmesi gereken yerler, istanbulda gezilecek yerler hakkında bilgiler Ana Sayfa.


Nebiler Ilıcasına ulaşırsınız. Limanı aktif kullanılmaktadır. Bergama’da gezilecek yerlerin listesine geçmeden önce bir turizm ofisine uğrayarak bölge hakkında bir kitapçık almak faydalı olacaktır.


Kalbim Ege’de Kaldı” şarkısını dolayacak köyleri var: İZMİR KÖYLERİ. Ayvalık ve Cunda İzmir’in kendisinden daha yakın desek yeri. Rotatifler, Türk basın tarihine damgasını vuracak Hürriyet için dönüyor ve Türkiyeyeni bir gazeteye uyanıyor. Yazımda bu şehirde neler yapılabilir, nerelere gidilebilir detaylı şekilde açıklayacağım.


Bunların çoğu yakında bulunan Bergama (Pergamon) kentinin tarihî-kültürel varlıklarını görmeye gelen günübirlik turistlerdir. Bozcaada Kuzey Ege’deki adalarımızdan biridir. Pırıl pırıl denizi, daracık sokakları, eski Rum evler. Turistik ilçeleriyle ün kazanmış olan İzmir, merkezinde de harika vakit geçirebileceğiniz yerleri barındırıyor.


Smyrna’da doğan ve Kadifekale’de gelişen Ege’nin İncisi İzmir gezilecek yerler listesinden de anlayabileceğiniz üzere Helen Uygarlığı’ndan cumhuriyet tarihine kadar olan geniş dönemde pek çok uygarlığın yoğun ilgi gösterdiği bir kent olmuş. Dikili gezisi nasıl olmalı? Kumrusu, denizi, plajları, Çeşme’si, Efes‘i, Kordon‘u, Saat Kulesi, insanları, yöresel yemekleri ve daha nice tarihi ve doğal güzelliği ile bünyesinde barındıran Ege’nin incisi, güzel İzmir rehberi huzurlarınızda. Bir kere konum olarak o kadar güzel bir yerde ki “hadi ben kaçtım” diyebilmek çok rahat.


Izmir dikili de gezilecek yerler

Kumsalındaki armut koltuklarda nargilenizi ve biranızı içebildiğiniz (ki biz ballı süt tercih ediyoruz), sokakları kirlenmesin diye çekirdek ve her türlü kabuklu yemişin yasak olduğu, denizin kıyısında Cenevizlilerden kalma kalesiyle, yaz mevsimi tıklım tıklım ve eğlence hayatı keyifli, kış mevsiminde ise yalnız olmasına rağmen çoğu insanın (ben dahil) daha çok. Türkiye‘nin üçüncü büyük kenti İzmir, gezilecek yerleri ile çok sayıda alternatif var. Ege’nin incisi olarak da bilinen şehir, masmavi denizi, birbirinden güzel plajları ve tarihi kentleriyle yılın her dönemi ilgi çekiyor.


Kendine özgü mimarisi ve atmosferiyle İzmir çevresinde gezilecek yerler arasında yer alan Çeşme, Alaçatı, Foça, Bergama, Seferihisar ve. Bölgede yaşayan uygarlıkların yerleşim alanı olan Aternaus ve Pitane Antik kentini gezerek başlayabilirsiniz. Ayrıca Bergama ve Balıkesir’e de komşudur. Yazının devamı için linke tıklayınız. Nehrin dinginliği ve bitki örtüsünün sağladığı huzur, doğa içinde huzur bulmanızı sağlıyor.


Rize’nin saklı olmayan Dünya’nın bildiği bir güzelliği Ayder Yaylası…Rize ‘nin doğasının bütün mükemmelliğini yansıtan Ayder Yaylası sadece yeşili, manzarası ile değil, buz gibi suları ilede muhakkak tam not alacak bir yerdir. Ege Deniz’ine de kıyısı bulunmaktadır. Efes Antik Kenti’ne yer vermenizi öneririz. Dünyanın en önemli antik yerleşim alanlarından biri olan Efes, Selçuk ilçesinde bulunmaktadır.


Denizköy'ü üs edinen gezgin, Ayvalık-Foça hattında her yeri günü birlik programlarla gezebilir. Türkiye'nin nüfus açısından üçüncü büyük şehri olan, denizi, kordon boyu, köklü tarihi, sıcak iklimiyle İzmir gezilecek yerler açısından ziyaretçilerine farklı alternatifler sunan bir şehir. Bademli Köyü’nde denize girilecek yerler.


Kendine özgü atmosferi, birbirinden güzel çiçek çeşitleri ve doğal güzellikleriyle bu yer tam bir cennet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar