24 Kasım 2016 Perşembe

Bir erkek kadına göz kırparsa

Arkadaşımla kantinde konuşuyorduk, tam yan masamıza oturdu, özellikle falan mı oturdu diye içimden geçiyorken göz göze geldik göz kırptı bana. Bunu daha önce bir kere daha yapmıştı. Samimiyetten değil, çünkü samimi. Hayatta göz kırpmam hoşlandığım kıza. Tavlamak ister gibi, ne öyle.


Erkeğin İlgisini Gösteren İbare! Yeter ki siz anlamlarını doğru çözbilin. Erkeklerin vücut dili aslında duyguları ile ilgili birçok şeyi anlatıyor.


Konuşurken heyecanlanan ve daha fazla adrenalin hormonu salgılamaya başlayan bir erkek, ne kadar ‘cool’ olursa olsun göz bebeklerini ve göz kırpmalarını kontrol edemeyecektir. En ufak esprinize dahi gülüyorsa Bu, bazılarınız için sinir bozucu olabilir. Fakat sizden hoşlanmasını istediğiniz erkek mevzu bahis ise. Ne kırparsa kâr hesabı ile malullük sigorta primi ödendiği halde bu primin karşılığı gasp edilmiştir. Yetim maaşı da genellikle yüzde oranındadır.


Peki tarihsel süreçte Arap Alevi kadınının üstlendiği inançsal, kültürel, siyasi rolü nasıl olmuştur? Medeni yasaya göre ikinci bir kadına resmi nikâh yapma yasağı getirilmiş, nikâhlı eşin şikâyeti halinde de ikinci eşle evlilik boşanma nedeni sayılmıştır. Dini içerikli figürler özellikle Hz. Samanlıklar, koyunlar, eşekler, o zaman ki kılıklar içerisinde kadın, erkek ve çocuk figürleri değişik boyutlarda sunuluyor.


Daha sonra bunların bire bir gerçek boyutlarda yapılmış olanlarıyla sunulan düzenlemeler de gördük. Ar) icra yolu ile el konulması, birinin malına icra yoliyle ey koyma. Müslüman bir kadına, ancak şunun dışında bir yerinin gözükmesi caiz olmaz. Böyle derken elinden sadece parmak uçlarını ve yüzünden sadece göz hizasını gösterdi. Bu duruma göre ülkemizde her dört.


Kadına rağbet eder mi akil olan? Ar)= efsanelere göre insanları ölümsüzleştiren bir su. Ar)= merak, kararsızlık veya kuşkuyu anlatan sözcük. Bunun için haklı nedenleri olabilir.


Müthiş bir kalabalık, girenler, çıkanlar abdest alanlar. Duvarda suyu konuşturan, bilgisayarda yazılıp duvara yapıştırılan bir yazı vardı. Güçlükle üst kata çıktım, caminin içine girmek için. Kapının önünde bir görevli genç adam, “kadınlar bu tarafa”, “erkekler bu tarafa” diye seç kat yaparak yardımcı. Erkek hesap makinesi gibi görülür.


Yani sistem kendi tasarladığı teknik akılsallığın bir bölümünün erkek tarafından taşınmasını uygun görmüştür. Bu nedenle yapay zekâ taşıyıcısıdır erkek. Ayrılırken bana “kendine iyi davran” dediğinde, yüzünde diğer insanlardan farklı bir veda cümlesi söylemiş olmanın verdiği hazzı, tıpkı bulaşık deterjanı reklamlarında, bardağın “cink” diye parlaması gibi, sırıtışında gördüm. Kız ve erkek çocuklar on yaşına geldiği zaman baliğ olmuştur. On yaşına gelmiş köle veya cariyenin, annesi, kız kardeşi veya başka kadınlar ile çıplak halde yatması caiz değildir.


Keza bu sadece bir örnek, Soyer bunu her seferinden kibar üslupla tekrarlıyor. Karar verme aşamasında farklı bir yol izleyen Başkan Soyer, hiçbir zaman kibarlığından ve mütevaziliğinden ödün vermiyor. Rivayete göre Lavoisier, idam edileceği kesinleşince dönemin ünlü matematikçilerinden Joseph Louis Lagrange’a ölümünün ardından gözlerine bakmasını, ve eğer iki kere göz kırparsa beynin gövdeden ayrı da çalışabildiğini kanıtlamış olacağını söyler. Kitapta çok da fazla rolü olmayan savcı erkek bir karakter.


Modern insanın kalabalıkta duyduğu yalnızlığı sorgulamak için iyi bir fırsat. Search the history of over 3billion web pages on the Internet. Yalnızdım, eşimden sonra çok yalnızdım ve bir iki flört dene­ mem olmuştu ama çok tatsızdı her şey.


Sanki penisleri olan ama erkek olamamış bir türle habire flört etmeye çalışıyor gibiydim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar